Forum dyskusyjne
4 czerwca 2013, 15:17 [cytuj]
Nie wiem czemu się tak czepiacie tego Martineza, jak do nas przyjdzie to tylko się cieszyć a nie narzekać, jak Atletico kupiło Falcao to też pewnie wszyscy myśleli, że przepłacony, a teraz proszę
Co do Bale to jak dla mnie żadne pieniądze go nie zastąpią, ale jak już będzie chciał odejść to 70mln + Higuain i żyjemy (25/30 Martinez lub Soldado + jakiś ŚPO i na jeszcze jednego zostaje).
--
btw, może by tak Diego z Wolfsburga wyciągnąć?
Nie wiem czemu się tak czepiacie tego Martineza, jak do nas przyjdzie to tylko się cieszyć a nie narzekać, jak Atletico kupiło Falcao to też pewnie wszyscy myśleli, że przepłacony, a teraz proszę :)
Co do Bale to jak dla mnie żadne pieniądze go nie zastąpią, ale jak już będzie chciał odejść to 70mln + Higuain i żyjemy (25/30 Martinez lub Soldado + jakiś ŚPO i na jeszcze jednego zostaje).
--
btw, może by tak Diego z Wolfsburga wyciągnąć?
4 czerwca 2013, 15:27 [cytuj]
ProVex powiedział/a:
5.Najtrudniejsza rzecz - zastępujemy bale`a
Bale'a nie da się zastąpić i najgorsza rzecz, jaką moglibyśmy zrobić, to kombinować w ten sposób. Jeśli by został sprzedany to pieniądze powinny być umiejętnie rozdysponowane na kilku zawodników, w tym jednego skrzydłowego. Najgłupszą rzeczą byłoby sprzedać GB za 90 mln, żeby kupić kogoś w jego miejsce za 60. Za te pieniądze trzeba się wzmocnić ogólnie, tzn. bale + szrot + suma przeznaczone pierwotnie na transfery przed kolejnym sezonem i z tym udać się na zakupy. Dorwać dwóch klasowych napastników (ja jestem jak najbardziej za Villą), kogoś na skrzydło, dwóch porządnych obrońców + jakiś 2,3 niedrogich zawodników (w tym bramkarz) poniżej 21 lat i z nimi podpisać 5 letnie kontrakty. Oczywiście opcji jest wiele, ale najgorsza według mnie, to szaleć na rynku i przepłacać dwukrotnie za zawodników, bo przecież "mamy pieniądze z Bale'a".
Bale'a nie da się zastąpić i najgorsza rzecz, jaką moglibyśmy zrobić, to kombinować w ten sposób. Jeśli by został sprzedany to pieniądze powinny być umiejętnie rozdysponowane na kilku zawodników, w tym jednego skrzydłowego. Najgłupszą rzeczą byłoby sprzedać GB za 90 mln, żeby kupić kogoś w jego miejsce za 60. Za te pieniądze trzeba się wzmocnić ogólnie, tzn. bale + szrot + suma przeznaczone pierwotnie na transfery przed kolejnym sezonem i z tym udać się na zakupy. Dorwać dwóch klasowych napastników (ja jestem jak najbardziej za Villą), kogoś na skrzydło, dwóch porządnych obrońców + jakiś 2,3 niedrogich zawodników (w tym bramkarz) poniżej 21 lat i z nimi podpisać 5 letnie kontrakty. Oczywiście opcji jest wiele, ale najgorsza według mnie, to szaleć na rynku i przepłacać dwukrotnie za zawodników, bo przecież "mamy pieniądze z Bale'a"
4 czerwca 2013, 15:29 [cytuj]
ProVex powiedział/a:
Pozwolicie , że się wtrące:
1.Bale za 150 mln euro
2.Nie kupujemy staruchów ( jak martinez ) za 30 mln euro , nie wydajemy 20 mln za śmiesznego damiao
3.Kupujemy młodych , zdolnych i TANICH - jakich? Benteke , son , michu , abumeyang
1. Nikt tyle za niego nie da. 85 mln funtów to już dobra cena i jak będzie chciał odejść, to nie mam nic przeciwko.
2. Jak chcą dołączyć do nas, nie mają nieziemskich oczekiwań dot. pensji i Levy uważa, że to dobry transfer, to czemu nie?
3. Benteke pójdzie w okolicach 20 mln euro, Son to też wydatek w okolicach 15 mln, Aubameyang tym bardziej. Damiao jest od nich 1-2 lata starszy i w podobnym przedziale cenowym.
Martinez za 30 mln to logiczne, bo jest starszy i w kwiecie wieku. Dużo lepszy już nie będzie.
No, a żeby takiego Michu tanio wyłapać, to trzeba mieć szczęście.
5. Nie jesteśmy Realem, który żeby się wzmocnić potrzebuje jednego zawodnika za 50 mln, bo nie ma gdzie 3-4 wcisnąć. Jak sprzedamy Bale'a, to musimy kupić 4-5 klasowych zawodników, którzy zapewnią nam głębię składu.
1. Nikt tyle za niego nie da. 85 mln funtów to już dobra cena i jak będzie chciał odejść, to nie mam nic przeciwko.
2. Jak chcą dołączyć do nas, nie mają nieziemskich oczekiwań dot. pensji i Levy uważa, że to dobry transfer, to czemu nie?
3. Benteke pójdzie w okolicach 20 mln euro, Son to też wydatek w okolicach 15 mln, Aubameyang tym bardziej. Damiao jest od nich 1-2 lata starszy i w podobnym przedziale cenowym.
Martinez za 30 mln to logiczne, bo jest starszy i w kwiecie wieku. Dużo lepszy już nie będzie.
No, a żeby takiego Michu tanio wyłapać, to trzeba mieć szczęście.
5. Nie jesteśmy Realem, który żeby się wzmocnić potrzebuje jednego zawodnika za 50 mln, bo nie ma gdzie 3-4 wcisnąć. Jak sprzedamy Bale'a, to musimy kupić 4-5 klasowych zawodników, którzy zapewnią nam głębię składu
LMAO
4 czerwca 2013, 16:49 [cytuj]
Haha:
http://www1.skysports.com/football/news/11675/8757002/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=tumblr
Haha:
http://www1.skysports.com/football/news/11675/8757002/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=tumblr
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
4 czerwca 2013, 19:26 [cytuj]
"5.Najtrudniejsza rzecz - zastępujemy bale`a"
- OK - wybierajmy: Messi lub CR7?
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
4 czerwca 2013, 21:00 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
eee kiepski żart
eee kiepski żart ;)
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
4 czerwca 2013, 21:33 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
eee kiepski żart

Za Bale'a chcą dać już powoli 90 mln funtów. Tyle samo ma kosztować CR7. Przypadek? Nie sądzę.
Za Bale'a chcą dać już powoli 90 mln funtów. Tyle samo ma kosztować CR7. Przypadek? Nie sądzę
LMAO
4 czerwca 2013, 21:53 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Za Bale'a chcą dać już powoli 90 mln funtów. Tyle samo ma kosztować CR7. Przypadek? Nie sądzę
No właśnie. RM kupi GB za 90 i sprzeda Ronaldo za 90 i wyjdzie na zero. MU będzie miał najlepszy atak na świecie, rm będzie miał najlepszego skrzydłowego na świecie a my?...kasę na końcie bo nie wierzę, żeby DL nawet 70% tej sumy wydał na grajków
No właśnie. RM kupi GB za 90 i sprzeda Ronaldo za 90 i wyjdzie na zero. MU będzie miał najlepszy atak na świecie, rm będzie miał najlepszego skrzydłowego na świecie a my?...kasę na końcie bo nie wierzę, żeby DL nawet 70% tej sumy wydał na grajków
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
4 czerwca 2013, 22:00 [cytuj]
Ściągnąć do nas Buraka Yimaza i będzie zajebiście.
Ściągnąć do nas Buraka Yimaza i będzie zajebiście
Każdy mecz jest inny. Lecz piłka jest zawsze okrągła.
4 czerwca 2013, 22:00 [cytuj]
O 70% jakich wspominasz, DL wyda na dziewoje dla naszych grajków
O 70% jakich wspominasz, DL wyda na dziewoje dla naszych grajków :D
Blue and white blood...
4 czerwca 2013, 22:19 [cytuj]
Efendi6 powiedział/a:
Ściągnąć do nas Buraka Yimaza i będzie zajebiście
Yilmaz to jest porażka. W ogóle się nie nadaje i oby nikt go nie kupował. Levy, AVB i spółka chyba nie są tak głupi.
Yilmaz to jest porażka. W ogóle się nie nadaje i oby nikt go nie kupował. Levy, AVB i spółka chyba nie są tak głupi
LMAO
4 czerwca 2013, 22:27 [cytuj]
http://www.transfermarkt.de/pl/henrikh-mkhitaryan/profil/spieler_55735.html
Widział go ktoś w akcji ?
http://www.transfermarkt.de/pl/henrikh-mkhitaryan/profil/spieler_55735.html
Widział go ktoś w akcji ?
5 czerwca 2013, 00:08 [cytuj]
http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/tottenham-transfers-aston-villas-benteke-1932130
To by było idealne.
Aha, podobno Barcelona interesuje się Damiao.
http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/tottenham-transfers-aston-villas-benteke-1932130
To by było idealne.
Aha, podobno Barcelona interesuje się Damiao. :)
LMAO
5 czerwca 2013, 00:17 [cytuj]
Burak - ok, ale chyba lepiej byloby wyciagnac Benteke
Burak - ok, ale chyba lepiej byloby wyciagnac Benteke
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
5 czerwca 2013, 00:28 [cytuj]
Angielskie media donoszą, że chcemy oddać Defoe i jakąś sumę pieniędzy w zamian za Benteke ... i znów mam mieszane uczucia ... mimo wszystko Defoe mógłby być cennym uzupełnieniem składu, cennym rezerwowym, nie wiem, czy pozbywanie się solidnego ligowca na rzecz gościa, który ma za sobą jeden dobry sezon (jeden) jest rozsądne ...
Angielskie media donoszą, że chcemy oddać Defoe i jakąś sumę pieniędzy w zamian za Benteke ... i znów mam mieszane uczucia ... mimo wszystko Defoe mógłby być cennym uzupełnieniem składu, cennym rezerwowym, nie wiem, czy pozbywanie się solidnego ligowca na rzecz gościa, który ma za sobą jeden dobry sezon (jeden) jest rozsądne
5 czerwca 2013, 00:35 [cytuj]
O Buraku nie ma żadnych plot. I dobrze. Nie jest tego wart.
mosaj, dwa posty nad twoim.
O Buraku nie ma żadnych plot. I dobrze. Nie jest tego wart.
mosaj, dwa posty nad twoim. :)
LMAO
5 czerwca 2013, 00:39 [cytuj]
Daniel walcz o Aspasa!
Daniel walcz o Aspasa! :nerwus:
Jesteśmy królami z White Hart Lane!
5 czerwca 2013, 00:45 [cytuj]
wiem, widziałem, tak po prostu chciałem wtrącić, że jakoś nie jestem do końca przekonany do tego pomysłu i takiego rozwiązania "problemu napastnika"
wiem, widziałem, tak po prostu chciałem wtrącić, że jakoś nie jestem do końca przekonany do tego pomysłu i takiego rozwiązania "problemu napastnika" ;)
5 czerwca 2013, 01:47 [cytuj]
deiak7 powiedział/a:
Daniel walcz o Aspasa!

Spadkowicza?
EDIT
a nie już nie spadkowicza

Ładnie walił Aspas, ale kurde to nadal tylko jeden napastnik a musim mieć dwóch. West Ham odbił się od ściany za Negredo dawali 17 mln euro(to pewnie chcą 30 a tyle olał pies wydawać na gracza)
Spadkowicza?
EDIT
a nie już nie spadkowicza :D Ładnie walił Aspas, ale kurde to nadal tylko jeden napastnik a musim mieć dwóch. West Ham odbił się od ściany za Negredo dawali 17 mln euro(to pewnie chcą 30 a tyle olał pies wydawać na gracza)
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
5 czerwca 2013, 10:40 [cytuj]
Na koniec Jose Mourinho w najwyższej formie.
- Wiele się zmieniło odkąd odchodził pan z Chelsea.
- Nie, Arsenal wciąż nie zdobył żadnego trofeum.
ha ha ha
Na koniec Jose Mourinho w najwyższej formie.
- Wiele się zmieniło odkąd odchodził pan z Chelsea.
- Nie, Arsenal wciąż nie zdobył żadnego trofeum.
ha ha ha