Forum dyskusyjne
28 czerwca 2013, 15:25 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Jest mnóstwo argumentów przeciw a koronnym jest ten, że za kwotę jaką bulimy można poszukać pomocnika ogranego w europie na podobnym(jeśli nie lepszym) poziomie
Jeszcze raz podkreślam to nie jest wirtuoz gry i moim zdaniem nie dorównuje ani Sandro ani Dembele
PS Gdzie oni siedzieli to ja wiem, ale nie tak dawno ktoś napisał, że nas nie stać na eksperymenty, bo mamy mało kasy na transfery i powinniśmy sprowadzać graczy pomniejszonego ryzyka wtopy
Dawaj przykłady, bo ja nie widzę wielu takich pomocników chętnych do gry u nas. No i on strzela dużo bramek, co nie jest często spotykane u takiego piłkarza. A gdyby było ogromne ryzyko wtopy, to byśmy go nie kupowali. Na pewno będzie potrzebował trochę czasu, żeby się przyzwyczaić, ale będzie wzmocnieniem.
jin_tae powiedział/a:
Nagatomo ponoć nie ma miejsca w planach "nowego" interu także atakować

Akurat Nagatomo mnie nie przekonuje. Chociaż gdybym miał wybierać między nim, a de la Bellą czy Pereirą, to rzeczywiście wygrałby.
Dawaj przykłady, bo ja nie widzę wielu takich pomocników chętnych do gry u nas. No i on strzela dużo bramek, co nie jest często spotykane u takiego piłkarza. A gdyby było ogromne ryzyko wtopy, to byśmy go nie kupowali. Na pewno będzie potrzebował trochę czasu, żeby się przyzwyczaić, ale będzie wzmocnieniem.
[quote=jin_tae]Nagatomo ponoć nie ma miejsca w planach "nowego" interu także atakować ;)
LMAO
28 czerwca 2013, 15:25 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Jest mnóstwo argumentów przeciw a koronnym jest ten, że za kwotę jaką bulimy można poszukać pomocnika ogranego w europie na podobnym(jeśli nie lepszym) poziomie
Jeszcze raz podkreślam to nie jest wirtuoz gry i moim zdaniem nie dorównuje ani Sandro ani Dembele
PS Gdzie oni siedzieli to ja wiem, ale nie tak dawno ktoś napisał, że nas nie stać na eksperymenty, bo mamy mało kasy na transfery i powinniśmy sprowadzać graczy pomniejszonego ryzyka wtopy
Święta racja. Ja mam ten sam problem. I dodam do tego, że różnica pomiędzy ligą brazylijską a angielską jest gigant, więc trzeba wziąć poprawkę, że nawet jeśli jest dobry to tu nie będzie pasował. Sandro się udało, ale to nie znaczy, że da się z Paulinho. Ryzykować 17 mln funtów? Lepiej kupić kogoś kto już w Europie jest ograny.
trzaskal powiedział/a:
To, że Villa przyjdzie do nas nie martwi mnie ale martwi umowa która ma być na 4 lata podpisana!! Bedziemy 35 latkowi 117.000 EUR tyg. płacić. Nonsens
wiesz - to jest pewnie tak, że pogra u nas 2 lata, a w trzecim się go sprzeda do Kataru, a żeby nie odszedł za darmo - to podpisujemy na 4 lata. Dla mnie to tak wygląda
trzaskal powiedział/a:
a na miejsce BAE interesujemy się de la Bellą:
http://www.fanatix.com/news/villas-boas-identifies-la-liga-defender-as-next-tottenham-signing/125133/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
najwyższy czas zmienić wreszcie BAE, a Sociedad grał w tym sezonie bajecznie
Sawik powiedział/a:
Czyli sprzedajemy Ekotto za 12 milionów euro (9,6 mln funtów) do AS Monaco i zostaje jakieś 2,1 mln funtów na Hondę, przebijemy ofertę Milanu, który chce za niego dać 2 mln euro
Jedny problem, że Keisuke chciałby grać w Milanie

Dokładnie - Nagatomo, Honda, olewamy Paulinho i do tego kupujemy Ericksena sprzed nosa BVB. Sprzedajemy Dempseya i wychodzimy na zero. A 50 mln ładujemy w napadziorów i środkowego obrońcę
Ja już sobie z Baldinimi o tym pogadam
Święta racja. Ja mam ten sam problem. I dodam do tego, że różnica pomiędzy ligą brazylijską a angielską jest gigant, więc trzeba wziąć poprawkę, że nawet jeśli jest dobry to tu nie będzie pasował. Sandro się udało, ale to nie znaczy, że da się z Paulinho. Ryzykować 17 mln funtów? Lepiej kupić kogoś kto już w Europie jest ograny.
[quote=trzaskal]To, że Villa przyjdzie do nas nie martwi mnie ale martwi umowa która ma być na 4 lata podpisana!! Bedziemy 35 latkowi 117.000 EUR tyg. płacić. Nonsens
28 czerwca 2013, 15:28 [cytuj]
Pewnie. I zostaniemy z 5 ofensywnymi pomocnikami oraz osłabimy lewą obronę.
Środek - Parker(Livermore), Dembele(Hudd), Honda(Holtby/Gylfi/Eriksen)
I serio myślicie, że ktoś da tyle za BAE? 7 mln już prędzej(chyba, że Turcja/Monaco).
I jeszcze porównanie:
Fernandinho: 28 years old, 5 caps, 0 goals - 30m Ł.
Paulinho: 24 years old, 16 caps, 5 goals - 17m Ł.
Pewnie. I zostaniemy z 5 ofensywnymi pomocnikami oraz osłabimy lewą obronę. :brawo:
I serio myślicie, że ktoś da tyle za BAE? 7 mln już prędzej(chyba, że Turcja/Monaco).
I jeszcze porównanie:
Paulinho: 24 years old, 16 caps, 5 goals - 17m Ł
LMAO
28 czerwca 2013, 15:31 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Czy lepiej to nie wiem

Parker odchodzi, Hudd odchodzi. Na OPS nie ma aż takiego dobrego obsadzenia(no chyba że mówisz Siggy ale czy jest on lepszy to polemizowałbym z tym i to ostro
Nie wiem , czy mi się wydaje , ale za bardzo chcesz widzieć azjatów w Spurs ( nie wiem czy są na odpowiednim poziomie , więc na ich temat się nie wypowiadam ) , ale piszesz przy paulinho , że nie jest ograny w europie , więc nie chcesz go widzieć u nas
Nie wiem , czy mi się wydaje , ale za bardzo chcesz widzieć azjatów w Spurs ( nie wiem czy są na odpowiednim poziomie , więc na ich temat się nie wypowiadam ) , ale piszesz przy paulinho , że nie jest ograny w europie , więc nie chcesz go widzieć u nas ;)
28 czerwca 2013, 15:35 [cytuj]
ProVex powiedział/a:
Nie wiem , czy mi się wydaje , ale za bardzo chcesz widzieć azjatów w Spurs ( nie wiem czy są na odpowiednim poziomie , więc na ich temat się nie wypowiadam ) , ale piszesz przy paulinho , że nie jest ograny w europie , więc nie chcesz go widzieć u nas

Stary, weź ogarnij. Naucz się czytać. Naprawdę, co posta piszesz coś co trzeba Ci tłumaczyć.
Nagatomo - Inter Mediolan(EUROPA)
Honda - CSKA Moskwa(EUROPA)
Stary, weź ogarnij. Naucz się czytać. Naprawdę, co posta piszesz coś co trzeba Ci tłumaczyć.
LMAO
28 czerwca 2013, 15:52 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Moskwa Europa? Geograficznie masz rację.
Moskwa Europa? Geograficznie masz rację. :D
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
28 czerwca 2013, 16:22 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Nie chodzi mi o honde , ale o innych azjatów , którzy np grają w lidze japońskiej itp
Nie chodzi mi o honde , ale o innych azjatów , którzy np grają w lidze japońskiej itp
28 czerwca 2013, 16:29 [cytuj]
ProVex powiedział/a:
Ty ProVex przypominasz mi moją 11-letnią córkę, która identycznie się ciągle tłumaczy z głupot, które palnie: "nie chodzi mi o...., tylko o.... A ja ciągle powtarzam jej, że jak się nie umie werbalnie swoich myśli przekazać to lepiej niech się nie odzywa albo przemyśli chwilę co chce powiedzieć i zacznie od pełnego zdania.
No ale w sumię to ja nie wiem ile masz lat?
Ty ProVex przypominasz mi moją 11-letnią córkę, która identycznie się ciągle tłumaczy z głupot, które palnie: "nie chodzi mi o...., tylko o.... A ja ciągle powtarzam jej, że jak się nie umie werbalnie swoich myśli przekazać to lepiej niech się nie odzywa albo przemyśli chwilę co chce powiedzieć i zacznie od pełnego zdania.
No ale w sumię to ja nie wiem ile masz lat? :D
28 czerwca 2013, 16:34 [cytuj]
Hades powiedział/a:
I jeszcze porównanie:
Przecież jeżeli będziemy grali taktyką 4-3-3, to zarówno Holtby jak i Siggurdson będzie grali w linii pomocy, a nie ataku. O ile dla Holtby'ego pozycja ofensywnego pomocnika jest nominalna i jeśli chodzi o jego warunki to się idealnie komponuje w nią, to jeśli chodzi o Islandczyka to i tak bym go cofnął, bo dla mnie kompletnie nie radzi sobie jako ofensywny pomocnik, mimo iż jest jego nominalna pozycja. W taktyce 4-2-3-1 potrzebujemy, aby za napastnikiem grał ktoś w stylu Garetha Bale'a, który potrafi fenomenalnie podłączać się pod atak, w dodatku jest silny, szybki, dobrze wyszkolony technicznie i potrafi huknąć z dystansu albo zawodnik typu Mata, Kagawa, który jest świetnie wyszkolony technicznie, szybki i potrafi posyłać genialne podania, jak i czasami strzelić z dystansu. Jak dla mnie Gylfi jest po prostu za mało kompletny na tę pozycję, ponadto nie dysponuje najlepszą koordynacją ruchową, poza także nie dysponuje bajeczną techniką. Jedyne czym on dysponował w tamtym sezonie to dobrym podaniem, dośrodkowaniem i uderzeniem, ale to w dzisiejszych czasach za mało, aby być dobrym rozgrywającym. Mimo wszystko ja bym przesunął go do tyłu, aby pełnił u nas taką rolę jak Xabi Alonso w Realu Madryt, Frank Lampard w Chelsea czy Steven Gerrard w Liverpoolu. Chłopak ma 186 cm wzrostu, tak więc w walce o górne piłki nie będzie skazany na porażkę, a jak będzie trenował obok Sandro to może i nawet nogi nie będzie odstawiał.
Przecież jeżeli będziemy grali taktyką 4-3-3, to zarówno Holtby jak i Siggurdson będzie grali w linii pomocy, a nie ataku. O ile dla Holtby'ego pozycja ofensywnego pomocnika jest nominalna i jeśli chodzi o jego warunki to się idealnie komponuje w nią, to jeśli chodzi o Islandczyka to i tak bym go cofnął, bo dla mnie kompletnie nie radzi sobie jako ofensywny pomocnik, mimo iż jest jego nominalna pozycja. W taktyce 4-2-3-1 potrzebujemy, aby za napastnikiem grał ktoś w stylu Garetha Bale'a, który potrafi fenomenalnie podłączać się pod atak, w dodatku jest silny, szybki, dobrze wyszkolony technicznie i potrafi huknąć z dystansu albo zawodnik typu Mata, Kagawa, który jest świetnie wyszkolony technicznie, szybki i potrafi posyłać genialne podania, jak i czasami strzelić z dystansu. Jak dla mnie Gylfi jest po prostu za mało kompletny na tę pozycję, ponadto nie dysponuje najlepszą koordynacją ruchową, poza także nie dysponuje bajeczną techniką. Jedyne czym on dysponował w tamtym sezonie to dobrym podaniem, dośrodkowaniem i uderzeniem, ale to w dzisiejszych czasach za mało, aby być dobrym rozgrywającym. Mimo wszystko ja bym przesunął go do tyłu, aby pełnił u nas taką rolę jak Xabi Alonso w Realu Madryt, Frank Lampard w Chelsea czy Steven Gerrard w Liverpoolu. Chłopak ma 186 cm wzrostu, tak więc w walce o górne piłki nie będzie skazany na porażkę, a jak będzie trenował obok Sandro to może i nawet nogi nie będzie odstawiał
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
28 czerwca 2013, 16:47 [cytuj]
Sawik, AVB pokazywał, że woli grać 4-3-3. A Dembele też powinien grać wyżej niż teraz, bo w ataku jest świetny. Mając Paulinho, Sandro i Dembele mielibyśmy najsilniejszy środek w lidze. Przód mnie nie interesuje, bo do tego dojdziemy po kupnie Villi/innego napastnika. Mamy Holtby'ego, który ma spory potencjał, to samo Carroll i nawet Gylfi. Paulinho w razie czego będzie mógł pokryć defensywnego pomocnika. Niech jeszcze Parker i Hudd odejdą, to będę spełniony. Potem wysłać Livermore'a na trening z Sandro i mamy środek załatwiony. Można się skupić na napastnikach. Villa + ktoś jeszcze. A jak kasy zostanie, to nawet LB będzie można wzmocnić.
ProVex powiedział/a:
A kto tu chciał kogoś z ligi japońskiej?
A kto tu chciał kogoś z ligi japońskiej?
LMAO
28 czerwca 2013, 16:47 [cytuj]
Hades powiedział/a:
I jeszcze porównanie:
Tja, ale wydaje mi się, że na lewą obronę dodałem - Nagatomo, a jeśli chodzi o środek to gramy piątką i liczę na sprzedaż Livermore'a, Hudda, Parkera i Dempseya, a więc:
Dwóch w środku: Sandro i Dembele (Carroll)
Trzech z przodu: Lennon (Holtby/Gylfi) Ericksen (Honda/Gylfi/Holtby) Bale (Holtby/Gylfi)
Honda w sumie tylko dlatego, że kosztuje 2 mln. To naprawdę nie jest jakiś przesadzony atak. Jakaś odpukać kontuzja i się przyda zawodnik z zaplecza, a do tego gramy jakieś 55 spotkań w sezonie.
trzaskal powiedział/a:
No ale w sumię to ja nie wiem ile masz lat?

Obawiam się, że może być młodszy od Twojej córki trzaskal...
Tja, ale wydaje mi się, że na lewą obronę dodałem - Nagatomo, a jeśli chodzi o środek to gramy piątką i liczę na sprzedaż Livermore'a, Hudda, Parkera i Dempseya, a więc:
Trzech z przodu: Lennon (Holtby/Gylfi) Ericksen (Honda/Gylfi/Holtby) Bale (Holtby/Gylfi)
Honda w sumie tylko dlatego, że kosztuje 2 mln. To naprawdę nie jest jakiś przesadzony atak. Jakaś odpukać kontuzja i się przyda zawodnik z zaplecza, a do tego gramy jakieś 55 spotkań w sezonie.
[quote=trzaskal]Ty ProVex przypominasz mi moją 11-letnią córkę, która identycznie się ciągle tłumaczy z głupot, które palnie: "nie chodzi mi o...., tylko o.... A ja ciągle powtarzam jej, że jak się nie umie werbalnie swoich myśli przekazać to lepiej niech się nie odzywa albo przemyśli chwilę co chce powiedzieć i zacznie od pełnego zdania.
No ale w sumię to ja nie wiem ile masz lat? :D
28 czerwca 2013, 16:59 [cytuj]
Ostatnio ktoś mówił że ten kto gra dobrze w holandi, rosji, czy francji nie musi być dobry w angli więc to też ryzyko tylko że za 2 mln
Ostatnio ktoś mówił że ten kto gra dobrze w holandi, rosji, czy francji nie musi być dobry w angli więc to też ryzyko tylko że za 2 mln
28 czerwca 2013, 17:02 [cytuj]
Ja też jestem zwolennikiem tego aby Dembele grał z przodu.
Facet ma świetną technikę i zajebisty przegląd pola. Trzyma się na nogach jak posąg. Już w zeszłym sezonie pokazał, że jak się zdecyduje na samodzielną akcję to robi się niebezpiecznie. Problem polega na tym, że on sam kiedyś się wypowiedział, że gra ofensywnego pomocnika mu nie leży.
Ja też jestem zwolennikiem tego aby Dembele grał z przodu.
Facet ma świetną technikę i zajebisty przegląd pola. Trzyma się na nogach jak posąg. Już w zeszłym sezonie pokazał, że jak się zdecyduje na samodzielną akcję to robi się niebezpiecznie. Problem polega na tym, że on sam kiedyś się wypowiedział, że gra ofensywnego pomocnika mu nie leży
28 czerwca 2013, 17:08 [cytuj]
Choć statystyki ma świetne na swojej pozycji:
Played: 26 (4)
Won: 20
Drew: 7
Lost: 3
Choć statystyki ma świetne na swojej pozycji:
Played: 26 (4)
Won: 20
Drew: 7
Lost: 3
28 czerwca 2013, 17:09 [cytuj]
Barometr powiedział/a:
Baro, Dla mnie Nagatomo nie jest lepszy od BAE.
A jeśli chodzi o środek, to chcesz zostawić Sandro i Dembele na cały sezon?
Zresztą nie ma co już płakać, bo z tego co czytałem, raczej pora zacząć wierzyć w Paulinho i w to, że dobrze wejdzie w zespół. Według mnie, jest wszystkim czego potrzebujemy.
Mam nadzieję, że teraz będzie środek w stylu Sandro, Paulihno, Dembele, ew. do czasu powrotu Sandro Paulinho, Dembele, Holtby. Dembele powinien grać jak najwyżej. No i ja też liczę, że Hudd i Parker odejdą.
No i poza tym 2 nowych napastników(1 to Villa) byłoby fajnie mieć.
Baro, Dla mnie Nagatomo nie jest lepszy od BAE. ;)
A jeśli chodzi o środek, to chcesz zostawić Sandro i Dembele na cały sezon?
Zresztą nie ma co już płakać, bo z tego co czytałem, raczej pora zacząć wierzyć w Paulinho i w to, że dobrze wejdzie w zespół. Według mnie, jest wszystkim czego potrzebujemy.
Mam nadzieję, że teraz będzie środek w stylu Sandro, Paulihno, Dembele, ew. do czasu powrotu Sandro Paulinho, Dembele, Holtby. Dembele powinien grać jak najwyżej. No i ja też liczę, że Hudd i Parker odejdą.
No i poza tym 2 nowych napastników(1 to Villa) byłoby fajnie mieć. ;)
LMAO
28 czerwca 2013, 17:18 [cytuj]
Hudda raczej sprzedamy bo ma duże wzięcie chłop: Sunderland, Fulham, Hull.
Hudda raczej sprzedamy bo ma duże wzięcie chłop: Sunderland, Fulham, Hull
28 czerwca 2013, 17:41 [cytuj]
Witam, nie było mnie trochę czasu, więc spytam Was, czy ten cały Paulinho jest już u nas na 100% po tym pucharze?
Witam, nie było mnie trochę czasu, więc spytam Was, czy ten cały Paulinho jest już u nas na 100% po tym pucharze?
It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog.
28 czerwca 2013, 17:49 [cytuj]
Nie, choć podobno jest bardzo blisko, ofertę zaakceptowali a sam Paulinho ma się namyslac po pucharze
Nie, choć podobno jest bardzo blisko, ofertę zaakceptowali a sam Paulinho ma się namyslac po pucharze
28 czerwca 2013, 17:54 [cytuj]
Co do Paulinho to było sporo głosów, że nie będzie wzmocnieniem bo na PK gra przeciętnie. oglądając PK odnoszę wrażenie, że na tym turnieju absolutnie nikt się nie wyróżnia. Najlepsze drużyny grają na stojąco i im nie zależy. Słabsze próbowały nadrobić ambicją ale się nie udało bo zabrakło umiejętności. Pewnie wielu z Was się ze mną nie zgodzi, ale uważam, że nie ma sensu organizować takiego turnieju w przyszłości. I tak nikomu nie zależy na wygranej, piłkarze są myślami na wakacjach, a nie na boisku, grają jakby to dla nich była kara, że muszą być na boisku a nie na Hawajach albo jakiejś innej Florydzie, brakuje walki, brakuje zaangażowania, są okropnie długie przestoje w grze, generalnie tempo jak w ekstraklasie. Na podstawie tego turnieju po prostu nie da się ocenić zawodnika bo wszyscy mają wyjebane i wychodzą na boisko po prostu odbębnić 90 minut. Być może moja opinia jest spatrzona bo większość meczów oglądałem na przykład po 45 czy 60 minut bo miałem sesję i dużo nauki, ale to co widziałem na boisku strasznie zniechęcało od dalszego oglądania.
Co do Paulinho to było sporo głosów, że nie będzie wzmocnieniem bo na PK gra przeciętnie. oglądając PK odnoszę wrażenie, że na tym turnieju absolutnie nikt się nie wyróżnia. Najlepsze drużyny grają na stojąco i im nie zależy. Słabsze próbowały nadrobić ambicją ale się nie udało bo zabrakło umiejętności. Pewnie wielu z Was się ze mną nie zgodzi, ale uważam, że nie ma sensu organizować takiego turnieju w przyszłości. I tak nikomu nie zależy na wygranej, piłkarze są myślami na wakacjach, a nie na boisku, grają jakby to dla nich była kara, że muszą być na boisku a nie na Hawajach albo jakiejś innej Florydzie, brakuje walki, brakuje zaangażowania, są okropnie długie przestoje w grze, generalnie tempo jak w ekstraklasie. Na podstawie tego turnieju po prostu nie da się ocenić zawodnika bo wszyscy mają wyjebane i wychodzą na boisko po prostu odbębnić 90 minut. Być może moja opinia jest spatrzona bo większość meczów oglądałem na przykład po 45 czy 60 minut bo miałem sesję i dużo nauki, ale to co widziałem na boisku strasznie zniechęcało od dalszego oglądania
28 czerwca 2013, 18:06 [cytuj]
No i jeszcze Burak się pojawił:
http://www.sportsdirectnews.com/premier-league/27240-tottenham-transfers-spurs-want-yilmaz.php
No i jeszcze Burak się pojawił:
http://www.sportsdirectnews.com/premier-league/27240-tottenham-transfers-spurs-want-yilmaz.php