Forum dyskusyjne
26 czerwca 2013, 12:53 [cytuj]
Ramzes powiedział/a:
Gan, a ile mniej tygodniówki dostanie taki Paulinho czy Soldado jak by przyszedł?
W końcu kosztował by 12 mln tylko, a reszte by można było dorzucić do tygodniówki. Po prostu pisze że mała kasa jak za takiego napastnika
Myślę że nie dostaną więcej niż 90 tyś na głowę, a to jest maksymalna wartość jaką chce płacić Levy ( pewnie wyjątkiem będzie Bale ). Natomiast Tevez to minimum 150 tyś jak nie 180. Za 180 tysięcy to możemy utrzymać 3 dobrych piłkarzy, a nie jedną wyblakłą gwiazdę. Dodatkowo dochodzi do tego fakt że CT nie widziałby sensu grania u nas, jak miał do wyboru mistrza Włoch i LM. Ot cały ambaras
Myślę że nie dostaną więcej niż 90 tyś na głowę, a to jest maksymalna wartość jaką chce płacić Levy ( pewnie wyjątkiem będzie Bale ). Natomiast Tevez to minimum 150 tyś jak nie 180. Za 180 tysięcy to możemy utrzymać 3 dobrych piłkarzy, a nie jedną wyblakłą gwiazdę. Dodatkowo dochodzi do tego fakt że CT nie widziałby sensu grania u nas, jak miał do wyboru mistrza Włoch i LM. Ot cały ambaras
26 czerwca 2013, 12:59 [cytuj]
w Październiku by marudził i robił afery że wyjeżdża do argentyny... bez sensu byłby jego transfer
w Październiku by marudził i robił afery że wyjeżdża do argentyny... bez sensu byłby jego transfer
26 czerwca 2013, 13:35 [cytuj]
Barometr powiedział/a:
A zatem pozostańmy w rzeczywistości, bo równie dobrze mogę napisać - weźmy 300 mln euro i kupmy Messiego. Opłaci się. Niczym to się nie różni od Twoich pierdół
Piłkarze nigdy nie są drodzy czy tani. Zależy to od zysku, który mogą dać. Jeśli inwestujesz w wielkich piłkarzy, możesz liczyć na wielkie zyski.
Piłkarze nigdy nie są drodzy czy tani. Zależy to od zysku, który mogą dać. Jeśli inwestujesz w wielkich piłkarzy, możesz liczyć na wielkie zyski
LMAO
26 czerwca 2013, 14:12 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Piłkarze nigdy nie są drodzy czy tani. Zależy to od zysku, który mogą dać. Jeśli inwestujesz w wielkich piłkarzy, możesz liczyć na wielkie zyski
@Hades, nie obraź się ale brzmi to trochę jak wypowiedź Pereza: "drogi piłkarz to inwestycja na przyszłość" - czy coś w tym stylu xD. Swoją drogą... trudno się z nim/ Tobą nie zgodzić.
@Hades, nie obraź się ale brzmi to trochę jak wypowiedź Pereza: "drogi piłkarz to inwestycja na przyszłość" - czy coś w tym stylu xD. Swoją drogą... trudno się z nim/ Tobą nie zgodzić
Harry Kane: "Never f*cking give up!"
26 czerwca 2013, 15:13 [cytuj]
Gan1982 powiedział/a:
No to lipa :/
Po prostu jak zobaczyłem kwote 12 mln za Teveza to aż mi sie żal zrobiło
No to lipa :/
Po prostu jak zobaczyłem kwote 12 mln za Teveza to aż mi sie żal zrobiło
26 czerwca 2013, 15:38 [cytuj]
Kwota transferu bardzo mała jak za tego pokroju piłkarza, ale sama kwota to nie wszystko. Jesteśmy jednym z nielicznych klubów w których nie ma kominów płacowych, dodatkowo zbieramy na stadion, i mamy zasady dzięki którym nie jesteśmy pod kreską. Naszym właścicielem nie jest szejk czy jakiś durny rusek, dlatego zawsze trzeba zejść na ziemie i cieszyć się z tego że pomimo iż są bogatsi, to my byliśmy, jesteśmy i będziemy zawsze Wielcy.
Kwota transferu bardzo mała jak za tego pokroju piłkarza, ale sama kwota to nie wszystko. Jesteśmy jednym z nielicznych klubów w których nie ma kominów płacowych, dodatkowo zbieramy na stadion, i mamy zasady dzięki którym nie jesteśmy pod kreską. Naszym właścicielem nie jest szejk czy jakiś durny rusek, dlatego zawsze trzeba zejść na ziemie i cieszyć się z tego że pomimo iż są bogatsi, to my byliśmy, jesteśmy i będziemy zawsze Wielcy
26 czerwca 2013, 16:05 [cytuj]
zauważcie, że kupowanie od city zawsze prawie jest po promocjach (adebayor 5mln gdzie na tamtą porę był warty spokojnie z 15)
zauważcie, że kupowanie od city zawsze prawie jest po promocjach (adebayor 5mln gdzie na tamtą porę był warty spokojnie z 15)
26 czerwca 2013, 16:09 [cytuj]
Lotar powiedział/a:
@Hades, nie obraź się ale brzmi to trochę jak wypowiedź Pereza: "drogi piłkarz to inwestycja na przyszłość" - czy coś w tym stylu xD. Swoją drogą... trudno się z nim/ Tobą nie zgodzić
Nie dziwię się. W końcu to jest wypowiedź Pereza.
Zauważcie, że City dawało ogromne pensje. Czytałem, że zaoszczędzą na Tevezie 27 mln tylko w tym sezonie jak go sprzedadzą za 10. Wyobrażasz sobie ile kasy on dostaje?
Nie dziwię się. W końcu to jest wypowiedź Pereza. ;P
Zauważcie, że City dawało ogromne pensje. Czytałem, że zaoszczędzą na Tevezie 27 mln tylko w tym sezonie jak go sprzedadzą za 10. Wyobrażasz sobie ile kasy on dostaje?
LMAO
26 czerwca 2013, 16:22 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Nie dziwię się. W końcu to jest wypowiedź Pereza.
bujda na resorach. Tevez zarabiał coś koło 200 tyś funtów tygodniowo.
bujda na resorach. Tevez zarabiał coś koło 200 tyś funtów tygodniowo
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
26 czerwca 2013, 16:22 [cytuj]
http://www.futbol.pl/node/463397
AC Milan złożył ofertę w wysokośći... 2 mln euro za Hondę. Japończyk ma kontrakt do 31 grudnia 2013 roku, tak więc na miejscu Daniela Levy'ego powalczyłbym o niego. Nominalnie występuje jako ofensywny pomocnik, ale potrafi również grać na obu skrzydłach.
Transfermarkt wycenia go na 20 milionów euro, tak więc możliwość ściągnięcia Japończyka za 3-5 mln euro byłaby promocją.
Brać i nie zastanawiać się!
http://www.futbol.pl/node/463397
AC Milan złożył ofertę w wysokośći... 2 mln euro za Hondę. Japończyk ma kontrakt do 31 grudnia 2013 roku, tak więc na miejscu Daniela Levy'ego powalczyłbym o niego. Nominalnie występuje jako ofensywny pomocnik, ale potrafi również grać na obu skrzydłach.
Transfermarkt wycenia go na 20 milionów euro, tak więc możliwość ściągnięcia Japończyka za 3-5 mln euro byłaby promocją.
Brać i nie zastanawiać się! :)
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
26 czerwca 2013, 16:23 [cytuj]
Corinthians podobno chce namówić Paulinho, żeby odłożył transfer do nas o 3 tygodnie i pomógł im powalczyć w Recopa Sudamericana (coś jak nasz Superpuchar Europy, tylko, ze pomiędzy zwycięzcą Copa Libertadores, a zwycięzcą Copa Sudamericana - Corinthians vs. Sao Paulo). Rozgrywany jest systemem mecz i rewanż, pierwszy mecz jest 3 lipca, a rewanż 17 lipca.
Średnio mi się to podoba. 17 lipca by skończył , a my już 24 mamy pierwszy sparing. Najpierw PK, później to całe Copa~, a później od razu okres przygotowawczy z nami. W ogóle nie miałby czasu na odpoczynek. I jeszcze mógłby się an przykład nabawić jakiejś kontuzji... Mam nadzieję, że się nie zgodzi, chociaż możliwość zdobycia może być pokusa nie do odparcia
Corinthians podobno chce namówić Paulinho, żeby odłożył transfer do nas o 3 tygodnie i pomógł im powalczyć w Recopa Sudamericana (coś jak nasz Superpuchar Europy, tylko, ze pomiędzy zwycięzcą Copa Libertadores, a zwycięzcą Copa Sudamericana - Corinthians vs. Sao Paulo). Rozgrywany jest systemem mecz i rewanż, pierwszy mecz jest 3 lipca, a rewanż 17 lipca.
Średnio mi się to podoba. 17 lipca by skończył , a my już 24 mamy pierwszy sparing. Najpierw PK, później to całe Copa~, a później od razu okres przygotowawczy z nami. W ogóle nie miałby czasu na odpoczynek. I jeszcze mógłby się an przykład nabawić jakiejś kontuzji... Mam nadzieję, że się nie zgodzi, chociaż możliwość zdobycia może być pokusa nie do odparcia
26 czerwca 2013, 16:24 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
bujda na resorach. Tevez zarabiał coś koło 200 tyś funtów tygodniowo
Dokładnie 230 tysięcy funtów tygodniowo
A u nas mówi się, że my chcemy zaproponować astronomiczne zarobki dla Garetha Bale'a w wysokości 150 tysięcy funtów tygodniowo !
Niektórym rzeczywistość pomyliła się z FM 2013. Tacy zawodnicy będą dla nas nieosiągalni dopóki nie wybudujemy stadionu i nie będziemy regularnie wychodzić z fazy grupowej Ligi Mistrzów, ale na początek trzeba awansować
Dokładnie 230 tysięcy funtów tygodniowo :)
A u nas mówi się, że my chcemy zaproponować astronomiczne zarobki dla Garetha Bale'a w wysokości 150 tysięcy funtów tygodniowo ! :)
Niektórym rzeczywistość pomyliła się z FM 2013. Tacy zawodnicy będą dla nas nieosiągalni dopóki nie wybudujemy stadionu i nie będziemy regularnie wychodzić z fazy grupowej Ligi Mistrzów, ale na początek trzeba awansować :)
26 czerwca 2013, 16:37 [cytuj]
Jeszcze wrócę do wątku zarobków Paulinho i Soldado.
Brazylijczyk inkasuje w Brazylii jakieś 1,5 mln euro za sezon. Myślę, że jak dostałby zarobki w wysokości 3,5 mln euro to byłaby to dobra oferta dla niego.
Jeśli chodzi o Hiszpana to inkasuje on w Valencii ponad 4 mln euro za sezon. Tak więc dużo więcej nie bylibyśmy w stanie mu zaoferować.
Jeszcze wrócę do wątku zarobków Paulinho i Soldado.
Brazylijczyk inkasuje w Brazylii jakieś 1,5 mln euro za sezon. Myślę, że jak dostałby zarobki w wysokości 3,5 mln euro to byłaby to dobra oferta dla niego.
Jeśli chodzi o Hiszpana to inkasuje on w Valencii ponad 4 mln euro za sezon. Tak więc dużo więcej nie bylibyśmy w stanie mu zaoferować
26 czerwca 2013, 17:19 [cytuj]
smackey powiedział/a:
Tak i jak się skończyła ta promocja z Adebayorem, przypomnij mi?
Sawik powiedział/a:
Niektórym rzeczywistość pomyliła się z FM 2013. Tacy zawodnicy będą dla nas nieosiągalni dopóki nie wybudujemy stadionu i nie będziemy regularnie wychodzić z fazy grupowej Ligi Mistrzów, ale na początek trzeba awansować

Otóż to
Sawi powiedział/a:
http://www.futbol.pl/node/463397 AC Milan złożył ofertę w wysokośći... 2 mln euro za Hondę. Japończyk ma kontrakt do 31 grudnia 2013 roku, tak więc na miejscu Daniela Levy'ego powalczyłbym o niego. Nominalnie występuje jako ofensywny pomocnik, ale potrafi również grać na obu skrzydłach.
Brać i nie zastanawiać się!

Skandaliczna suma odstępnego, a już z Milanem wydaje mi się możemy spokojnie konkurować. Włoska piłka leży i kwiczy. Dlatego darujmy sobie tego Paulinho i weźmy się za tego typu okazje!
Tak i jak się skończyła ta promocja z Adebayorem, przypomnij mi?
[quote=Sawik] Niektórym rzeczywistość pomyliła się z FM 2013. Tacy zawodnicy będą dla nas nieosiągalni dopóki nie wybudujemy stadionu i nie będziemy regularnie wychodzić z fazy grupowej Ligi Mistrzów, ale na początek trzeba awansować :)
26 czerwca 2013, 17:24 [cytuj]
Jak na razie to weźmy kogokolwiek

Mam już dosyć czytania "real składa nową niesamowitą ofertę, za gwiazdę Tottenhamu i walijskiej piłki..."
Jak na razie to weźmy kogokolwiek :) Mam już dosyć czytania "real składa nową niesamowitą ofertę, za gwiazdę Tottenhamu i walijskiej piłki..."
26 czerwca 2013, 17:31 [cytuj]
Gan1982 powiedział/a:
Jak na razie to weźmy kogokolwiek

Mam już dosyć czytania "real składa nową niesamowitą ofertę, za gwiazdę Tottenhamu i walijskiej piłki..."
Na kogokolwiek (patrz - Paulinho) to ja nie mam ochoty. Pjanić, Lamela, Higuain, Ericksen, Alderweireld, Damiao, czy Honda - to są piłkarze idealni dla nas i do wzięcia. Tu się nie ma co zastanawiać. To nie jest jakaś wielka filozofia.
Podobnie było w poprzednich oknach - wiadomo było, że Lloris, Vertonghen, czy Dembele to są ludzie sprawdzeni. Tylko Holtby zawiódł. Z Adebayorem było ryzyko i się nie opłaciło, z Dempseyem podobnie. Tu nie ma co kombinować - tylko zatwierdzać na te pozycje, gdzie potrzebujemy wzmocnień.
Na kogokolwiek (patrz - Paulinho) to ja nie mam ochoty. Pjanić, Lamela, Higuain, Ericksen, Alderweireld, Damiao, czy Honda - to są piłkarze idealni dla nas i do wzięcia. Tu się nie ma co zastanawiać. To nie jest jakaś wielka filozofia.
Podobnie było w poprzednich oknach - wiadomo było, że Lloris, Vertonghen, czy Dembele to są ludzie sprawdzeni. Tylko Holtby zawiódł. Z Adebayorem było ryzyko i się nie opłaciło, z Dempseyem podobnie. Tu nie ma co kombinować - tylko zatwierdzać na te pozycje, gdzie potrzebujemy wzmocnień
26 czerwca 2013, 17:46 [cytuj]
Co holtby zawiódł nikogo nie zawiódł wbił w połowie sezony przy ustalonym składzie i poukładanej drużynie nie można mowić że to są optymalne warunki dla nowego piłkarza poczekajmy z jego oceną do października, listopada.
Co holtby zawiódł nikogo nie zawiódł wbił w połowie sezony przy ustalonym składzie i poukładanej drużynie nie można mowić że to są optymalne warunki dla nowego piłkarza poczekajmy z jego oceną do października, listopada
26 czerwca 2013, 17:48 [cytuj]
Gonzalo Higuain's agent and brother, Nicolas Higuain, says that the Real Madrid striker is closing in on a move to Arsenal.
by GRAEME BAILEY 5:42 PM
A my dalej śpimy... Przygotowania zaczynają się za 3 tygodnie a my nikogo jeszcze nie mamy klepniętego. No i poza Paulinho nie jesteśmy blisko nikogo.
Gonzalo Higuain's agent and brother, Nicolas Higuain, says that the Real Madrid striker is closing in on a move to Arsenal.
A my dalej śpimy... Przygotowania zaczynają się za 3 tygodnie a my nikogo jeszcze nie mamy klepniętego. No i poza Paulinho nie jesteśmy blisko nikogo
26 czerwca 2013, 17:48 [cytuj]
A my dalej śpimy... Przygotowania zaczynają się za 3 tygodnie a my nikogo jeszcze nie mamy klepniętego. No i poza Paulinho nie jesteśmy blisko nikogo.
A my dalej śpimy... Przygotowania zaczynają się za 3 tygodnie a my nikogo jeszcze nie mamy klepniętego. No i poza Paulinho nie jesteśmy blisko nikogo
26 czerwca 2013, 17:51 [cytuj]
Walu powiedział/a:
No przecież okienko jak co roku;p dla nas zacznie się ostatniego dnia
No przecież okienko jak co roku;p dla nas zacznie się ostatniego dnia