Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

1  2  3  4  5    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Polacy w Tottenhamie
30 sierpnia 2011, 17:55 [cytuj]
Witam. Jako, że ostatnio jest trochę nerwowo, założyłem taki luźny temacik do pospekulowania. Jest jakiś Polak, którego byście widzieli w Spurs?

Jako wielki fan polskich bramkarzy, uważam, że zarówno Boruc, jak i bardzo niedoceniany Kuszczak mogliby pełnić w naszym klubie funkcję bramkarza nr1. Również interesujący wydaje mi się Przemysław Tytoń, na razie raczej za słaby na funkcję podstawowego golkipera w dobrym klubie, ale na pewno będą z niego ludzie. Z zawodników z pola, postawiłbym tylko na Łukasza Piszczka, który jest moim zdaniem zawodnikiem światowej klasy, potrafiącym w dodatku grać na bardzo wielu pozycjach. Z polskich piłkarzy, klasą dorównywać mu może jedynie Kuba, jednak jest on tak szklany, że nie ryzykowałbym jego transfer do Premiership. Z zawodników na ławkę, uważam, że w ostateczności Dudka jako zapchajdziura w obronie, Obraniak w pomocy i może Borysiuk, z którego powinno coś wyrosnąć. Mimo wszystko, transfer Polaka do ligi angielskiej to wielkie ryzyko, jeszcze nigdy żaden rodak nie zrobił w tejże lidze kariery.
Witam. Jako, że ostatnio jest trochę nerwowo, założyłem taki luźny temacik do pospekulowania. Jest jakiś Polak, którego byście widzieli w Spurs? Jako wielki fan polskich bramkarzy, uważam, że zarówno Boruc, jak i bardzo niedoceniany Kuszczak mogliby pełnić w naszym klubie funkcję bramkarza nr1. Również interesujący wydaje mi się Przemysław Tytoń, na razie raczej za słaby na funkcję podstawowego golkipera w dobrym klubie, ale na pewno będą z niego ludzie. Z zawodników z pola, postawiłbym tylko na Łukasza Piszczka, który jest moim zdaniem zawodnikiem światowej klasy, potrafiącym w dodatku grać na bardzo wielu pozycjach. Z polskich piłkarzy, klasą dorównywać mu może jedynie Kuba, jednak jest on tak szklany, że nie ryzykowałbym jego transfer do Premiership. Z zawodników na ławkę, uważam, że w ostateczności Dudka jako zapchajdziura w obronie, Obraniak w pomocy i może Borysiuk, z którego powinno coś wyrosnąć. Mimo wszystko, transfer Polaka do ligi angielskiej to wielkie ryzyko, jeszcze nigdy żaden rodak nie zrobił w tejże lidze kariery
30 sierpnia 2011, 17:56 [cytuj]
z dzisiejsza forma niestety zadnych rodakow ogladac nie chce.
z dzisiejsza forma niestety zadnych rodakow ogladac nie chce
Tottenham till I die, I'm Tottenham till I die, I know I am, I'm sure I am, I'm Tottenham till I die...
30 sierpnia 2011, 18:05 [cytuj]
DaddyCool powiedział/a:
Jest jakiś Polak, którego byście widzieli w Spurs?

W sensie, że nie musiałby być jakimś wielkim wzmocnieniem, tylko byłby niegorszy od tych, których mamy, tak?
No to wg mnie Boruc, Szczęsny, Sandomierski, Fabian, Kuszczak (kolejność nieprzypadkowa), a z pola Piszczek, Dudka, Lewandowski, Mierzejewski, Sobolewski. Plus piłkarze przynajmniej klasy JJ'a, Livermore'a, Bassonga czy Bentley'a to Małecki, Murawski, Wołąkiewicz, Peszko, Rybus, Borysiuk, Kucharczyk, Jeleń, Błaszczykowski, Kupisz, Mila, Celeban (jako stoper, a nie prawy) - wszyscy oni umieją zagrać świetny mecz, a tydzień później kopać się w czoło.
W sensie, że nie musiałby być jakimś wielkim wzmocnieniem, tylko byłby niegorszy od tych, których mamy, tak? No to wg mnie Boruc, Szczęsny, Sandomierski, Fabian, Kuszczak (kolejność nieprzypadkowa), a z pola Piszczek, Dudka, Lewandowski, Mierzejewski, Sobolewski. Plus piłkarze przynajmniej klasy JJ'a, Livermore'a, Bassonga czy Bentley'a to Małecki, Murawski, Wołąkiewicz, Peszko, Rybus, Borysiuk, Kucharczyk, Jeleń, Błaszczykowski, Kupisz, Mila, Celeban (jako stoper, a nie prawy) - wszyscy oni umieją zagrać świetny mecz, a tydzień później kopać się w czoło
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
30 sierpnia 2011, 18:08 [cytuj]
ginola powiedział/a:
W sensie, że nie musiałby być jakimś wielkim wzmocnieniem, tylko byłby niegorszy od tych, których mamy, tak?
No to wg mnie Boruc, Szczęsny, Sandomierski, Fabian, Kuszczak (kolejność nieprzypadkowa), a z pola Piszczek, Dudka, Lewandowski, Mierzejewski, Sobolewski. Plus piłkarze przynajmniej klasy JJ'a, Livermore'a, Bassonga czy Bentley'a to Małecki, Murawski, Wołąkiewicz, Peszko, Rybus, Borysiuk, Kucharczyk, Jeleń, Błaszczykowski, Kupisz, Mila, Celeban (jako stoper, a nie prawy) - wszyscy oni umieją zagrać świetny mecz, a tydzień później kopać się w czoło

to ja jeszcze dodam Piotra Gizę, który grac nie umie, ale siedzieć w szatni i pobierać kasę już tak. Poza tym - Łukasz Surma jest takim walczakiem, że przyćmi na pewno Owena Hargreavesa i słyszałem, że Rafał Sadowski z GKS Katowice jest nowym Messim, więc warto go mieć w składzie i straszyć rywalem z ławki rezerwowych :szok:
to ja jeszcze dodam Piotra Gizę, który grac nie umie, ale siedzieć w szatni i pobierać kasę już tak. Poza tym - Łukasz Surma jest takim walczakiem, że przyćmi na pewno Owena Hargreavesa i słyszałem, że Rafał Sadowski z GKS Katowice jest nowym Messim, więc warto go mieć w składzie i straszyć rywalem z ławki rezerwowych :szok:
30 sierpnia 2011, 18:10 [cytuj]
heheheeh :D ja tam Frankowskiego za Croucha bym wymienil : d a tak na powaznie to Piszczek na prawa storne ? Gdyby prezentował forme taką jak w tamtym sezonie to moze i by wywalczył miejsce w pierwszej 11.
heheheeh :D ja tam Frankowskiego za Croucha bym wymienil : d a tak na powaznie to Piszczek na prawa storne ? Gdyby prezentował forme taką jak w tamtym sezonie to moze i by wywalczył miejsce w pierwszej 11
30 sierpnia 2011, 18:11 [cytuj]
Barometr powiedział/a:

Rozumiem, że dużo walnąłem, ale pytanie było DO TOTTENHAMU, czyli na 28-30 miejsce w kadrze zespołu:D A w czym JJ czy Livermore są lepsi od Murawskiego? Oprócz nazwiska i ilości zer na koncie (ten pierwszy)? Albo Bentley od Błaszczykowskiego, Peszki czy Małeckiego?
Rozumiem, że dużo walnąłem, ale pytanie było DO TOTTENHAMU, czyli na 28-30 miejsce w kadrze zespołu:D A w czym JJ czy Livermore są lepsi od Murawskiego? Oprócz nazwiska i ilości zer na koncie (ten pierwszy)? Albo Bentley od Błaszczykowskiego, Peszki czy Małeckiego?
30 sierpnia 2011, 18:20 [cytuj]
DaddyCool powiedział/a:
Jest jakiś Polak, którego byście widzieli w Spurs?

Siebie bym widział.
Siebie bym widział
30 sierpnia 2011, 18:27 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
Siebie bym widział

Ja bym się bał, że na Youtube filmiki pt. "incredible miss" z moim udziałem mogłyby przekroczyć kilka milionów widzów ;x
Ja bym się bał, że na Youtube filmiki pt. "incredible miss" z moim udziałem mogłyby przekroczyć kilka milionów widzów ;x
30 sierpnia 2011, 18:32 [cytuj]
Też bym chciał mieć filmiki z jakąś "incredible miss", może nie na YT tylko na, powiedzmy, płycie.
W zasadzie to jak się zastanowić, to po tygodniu w barwach THFC(dłuższego okesu regularnych treningów nie zdzierżyłbym) mógłbym mieć całkiem sporo tych miss-posiadanie jakichś 30 tys funtów otwiera w tym wzgledzie ogromne mozliwości. Teraz to juz zupełnie bym siebie w barwach Spurs widział:mysli:
Też bym chciał mieć filmiki z jakąś "incredible miss", może nie na YT tylko na, powiedzmy, płycie. W zasadzie to jak się zastanowić, to po tygodniu w barwach THFC(dłuższego okesu regularnych treningów nie zdzierżyłbym) mógłbym mieć całkiem sporo tych miss-posiadanie jakichś 30 tys funtów otwiera w tym wzgledzie ogromne mozliwości. Teraz to juz zupełnie bym siebie w barwach Spurs widział:mysli:
30 sierpnia 2011, 18:38 [cytuj]
Przynajmniej się pojawia, synku! Nie będę palcem pokazywał kto ostatnio nawet stroju do gry nie przywiózł:P

I nawet nikogo nie kopłem ostatnio:| Cholera, dziadzieję, po prostu dziadzieję...
Przynajmniej się pojawia, synku! Nie będę palcem pokazywał kto ostatnio nawet stroju do gry nie przywiózł:P I nawet nikogo nie kopłem ostatnio:| Cholera, dziadzieję, po prostu dziadzieję
30 sierpnia 2011, 19:26 [cytuj]
Może to nie Polak, ale z polskiej ligi, bo w obecnej sytuacji, to Rudnevs byłby chyba naszym najlepszym napastnikiem :D

Biorąc pod uwagę już Polaków: to Piszczek i Kuszczak, czemu nie. Przyszłość widzę też przed Sobiechem, lecz on na razie nie ten poziom.
Może to nie Polak, ale z polskiej ligi, bo w obecnej sytuacji, to Rudnevs byłby chyba naszym najlepszym napastnikiem :D Biorąc pod uwagę już Polaków: to Piszczek i Kuszczak, czemu nie. Przyszłość widzę też przed Sobiechem, lecz on na razie nie ten poziom
Come on you Spurs!! // Wir sind der zwölfte Mann und steh'n zu dir - Bayer 04
30 sierpnia 2011, 19:52 [cytuj]
Klich ma papiery na wielkie granie, reszta ma limity, wlacznie z Piszczkiem.
Klich ma papiery na wielkie granie, reszta ma limity, wlacznie z Piszczkiem
30 sierpnia 2011, 20:38 [cytuj]
Kaczynski, najlepiej w 3 osobach: jaroslaw, Ted i Boguslaw.
Kaczynski, najlepiej w 3 osobach: jaroslaw, Ted i Boguslaw
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
30 sierpnia 2011, 20:45 [cytuj]
adipetre powiedział/a:
Klich ma papiery na wielkie granie

Możliwe, ale w takim razie starannie trzymał je w szufladzie przez te 21 lat:D
A jeśli nie musi być Polak, tylko z polskiej ligi to, tu Was zadziwię. Spokojnie jako zmiennik BAE poradziłby sobie Dudu. W obronie na pewno słabszy od Kameruńczyka, ale w ofensywie co najmniej tak dobry. I do tego to jak koleś ma ułożoną nogę do dośrodkowań rożnego czy wolnego to poezja. Wiadomo, taki Melikson też jest fajny, ale dziesięć razy gorszy od Rafy i Luki, chyba też słabszy od Kranjcara. Wielkie wrażenie robi też Ljuboja, no ale raz, że ma 33 lata, a dwa, że póki co w dużych klubach zawodził. Bo jeśli chodzi o umiejętności czysto piłkarskie, to takiego Romusia zjada na śniadanie. Szybszy może nie jest (ale wolniejszy chyba też nie), ale drybling, technika użytkowa, opanowanie, zespołowość (!!!), wreszcie sieknięcie z obu nóg ma duuużo lepsze od Ruskiego. Zresztą, sam fajnie powiedział w jednym wywiadzie, gdy dziennikarz zarzucił mu, że jest zbyt wolny. "Gdybym był szybszy i miał lepszy start do piłki, to przy pozostałych moich umiejętnościach raczej nie grałbym w takim klubie jak Legia, nawet w tym wieku." No i Rudniew, prawdziwa maszynka do strzelania bramek, zabójczo skuteczna. Ale jednak czy to jest ten poziom co Tottenham? Obecnie - napewno, ale raczej nie taki o jakim marzymy;)
Możliwe, ale w takim razie starannie trzymał je w szufladzie przez te 21 lat:D A jeśli nie musi być Polak, tylko z polskiej ligi to, tu Was zadziwię. Spokojnie jako zmiennik BAE poradziłby sobie Dudu. W obronie na pewno słabszy od Kameruńczyka, ale w ofensywie co najmniej tak dobry. I do tego to jak koleś ma ułożoną nogę do dośrodkowań rożnego czy wolnego to poezja. Wiadomo, taki Melikson też jest fajny, ale dziesięć razy gorszy od Rafy i Luki, chyba też słabszy od Kranjcara. Wielkie wrażenie robi też Ljuboja, no ale raz, że ma 33 lata, a dwa, że póki co w dużych klubach zawodził. Bo jeśli chodzi o umiejętności czysto piłkarskie, to takiego Romusia zjada na śniadanie. Szybszy może nie jest (ale wolniejszy chyba też nie), ale drybling, technika użytkowa, opanowanie, zespołowość (!!!), wreszcie sieknięcie z obu nóg ma duuużo lepsze od Ruskiego. Zresztą, sam fajnie powiedział w jednym wywiadzie, gdy dziennikarz zarzucił mu, że jest zbyt wolny. "Gdybym był szybszy i miał lepszy start do piłki, to przy pozostałych moich umiejętnościach raczej nie grałbym w takim klubie jak Legia, nawet w tym wieku." No i Rudniew, prawdziwa maszynka do strzelania bramek, zabójczo skuteczna. Ale jednak czy to jest ten poziom co Tottenham? Obecnie - napewno, ale raczej nie taki o jakim marzymy;)
30 sierpnia 2011, 20:55 [cytuj]
aapa powiedział/a:
Kaczynski, najlepiej w 3 osobach: jaroslaw, Ted i Boguslaw

Jarek - bo zanudziłby rywali gadką, Bogusław - bo dowaliłby im jeszcze muzyką, Ted - bo na koniec by ich wszystkich dobił. Zgadłem???
Od siebie dodałbym jeszcze Stanisława, który byłby naszym mózgiem:D Może jeszcze jeden, ale dowcipy, które teraz wymyśliłem zachowam dla siebie:D:D:D
Jarek - bo zanudziłby rywali gadką, Bogusław - bo dowaliłby im jeszcze muzyką, Ted - bo na koniec by ich wszystkich dobił. Zgadłem??? Od siebie dodałbym jeszcze Stanisława, który byłby naszym mózgiem:D Może jeszcze jeden, ale dowcipy, które teraz wymyśliłem zachowam dla siebie:D:D:D
30 sierpnia 2011, 20:56 [cytuj]
Tak tak - weźmy Piszczka! Za dwa lata się okaże, że sprzedał nam mecz ze Stoke. Świetny pomysł :brawo:
Tak tak - weźmy Piszczka! Za dwa lata się okaże, że sprzedał nam mecz ze Stoke. Świetny pomysł :brawo:
30 sierpnia 2011, 20:57 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Jarek - bo zanudziłby rywali gadką, Bogusław - bo dowaliłby im jeszcze muzyką, Ted - bo na koniec by ich wszystkich dobił. Zgadłem???
Od siebie dodałbym jeszcze Stanisława, który byłby naszym mózgiem:D Może jeszcze jeden, ale dowcipy, które teraz wymyśliłem zachowam dla siebie:D:D:D

no dawaj, dawaj - ja chętnie posłucham :)
no dawaj, dawaj - ja chętnie posłucham :)
30 sierpnia 2011, 20:58 [cytuj]
Meliksonowi rewanż z APOELem wybitnie nie wyszedł i normalnie w lidze gra o wiele lepiej czy ten sam gość, który został przez Cypryjczyków pożarty jest "chyba też słabszy od Kranjcara"?

Ja tam nie wierzę, żeby jakikolwiek piłkarz z polskiej Ekstraklasy dał radę w klubie walczącym o czołowe lokaty w PL. Chyba, że jest jakiś szczyl, który za parę lat wskoczyłby na odp. poziom.

ginola powiedział/a:

To jeszcze Tusk-jako rzecznik prasowy Harry'ego. Harry zazwyczaj w trudnym dla siebie momencie nie potrafi się obronić tylko wali kocopoły, a Donald ratowałby mu dupę wmawiając, że Redknapp musi być trenerem, bo jak nie to przyjdzie Alex McLeish i zrobi nam piłkarską III Rzeszę. Idąc tym tropem, Levy'ego zamieniłbym na Napieralskiego-urzekł mnie chłop ostatnio. A za co kupicie te komputery? Za pieniądze! Geniusz biznesu:tak:
To jeszcze Tusk-jako rzecznik prasowy Harry'ego. Harry zazwyczaj w trudnym dla siebie momencie nie potrafi się obronić tylko wali kocopoły, a Donald ratowałby mu dupę wmawiając, że Redknapp musi być trenerem, bo jak nie to przyjdzie Alex McLeish i zrobi nam piłkarską III Rzeszę. Idąc tym tropem, Levy'ego zamieniłbym na Napieralskiego-urzekł mnie chłop ostatnio. A za co kupicie te komputery? Za pieniądze! Geniusz biznesu:tak:
30 sierpnia 2011, 21:03 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
Meliksonowi rewanż z APOELem wybitnie nie wyszedł i normalnie w lidze gra o wiele lepiej czy ten sam gość, który został przez Cypryjczyków pożarty jest "chyba też słabszy od Kranjcara"?

Ja tam nie wierzę, żeby jakikolwiek piłkarz z polskiej Ekstraklasy dał radę w klubie walczącym o czołowe lokaty w PL. Chyba, że jest jakiś szczyl, który za parę lat wskoczyłby na odp. poziom

Ja mam dopiero 28 lat i ukryty talent. Myślę, że za rok eksploduje
Ja mam dopiero 28 lat i ukryty talent. Myślę, że za rok eksploduje
1  2  3  4  5    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2024/2025?
1 50%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 50%
2 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 31 Zarejestrowanych użytkowników: 5254 Ostatnio zarejestrowany: trafostacja

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się