Forum dyskusyjne
8 maja 2014, 04:31 [cytuj]
Hades, w sumie napisałem to co ty.
Ja tam wierzę nawet i w Townsenda i Lamele, potrzeba nam szkoleniowca, który potrafi kształtować takich młodych graczy jakich mamy zatrzęsienie i robić z nich prawdziwych zawodników (jak kto woli: gwiazdy). Frank De Boer robił to w Ajaksie, niejednokrotne też powtarzał, że jest typowym szkoleniowcem, trenerem nie zaś menagerem.
Potrzeba nam teraz właściwego człowieka na ławce i mam nadzieję, że w końcu ten eksperyment zaskoczy.
Hades, w sumie napisałem to co ty.
Ja tam wierzę nawet i w Townsenda i Lamele, potrzeba nam szkoleniowca, który potrafi kształtować takich młodych graczy jakich mamy zatrzęsienie i robić z nich prawdziwych zawodników (jak kto woli: gwiazdy). Frank De Boer robił to w Ajaksie, niejednokrotne też powtarzał, że jest typowym szkoleniowcem, trenerem nie zaś menagerem.
Potrzeba nam teraz właściwego człowieka na ławce i mam nadzieję, że w końcu ten eksperyment zaskoczy
8 maja 2014, 06:29 [cytuj]
@Hades - ale oceniasz teraz trenera ktory po pol roku jest przez wszystkich zwalniany - za co ? za to ze nie zrobil Top4 bez transferow ??? Taktyczna dyscyplina??? Z D.Rosem - zart jakis gosc ma notoryczny problem z ustawieniem sie i nagle nauczy sie w miesiac dwa tego z czym ma problem przez 2 lata od kiedy na powaznie gra w pilke
To Sherwood jest odpowiedzialny za te wszystkie kiksy naszych defensorow? - to juz bardziej odpowiedzialny jest Levy bo zwalniajac kazdego z trenerow daje na to przyzwolenie,bo kazdy z nich mial inna wizje a jeden nawet zrobil lige mistrzow i tez polecial
Zeby nie bylo niedomowien - ja nie twierdze ze TS jest tym z ktorym cos wygramy - ale nikt tutaj nie jest w stanie podac nazwiska trenera z ktorym cos wygramy - wezmy przyklad Fulham - przychodzi Magath i przez pol roku tez nic nie osiagnal nawet gorzej ma teraz na swoim koncie spadek z PL - chujowy trener czyz nie

?
Problem jest taki ze jak kolejny ktokolwiek nim nie bedzie nie zrobi szybko wyniku to podzieli los poprzednikow a biorac pod uwage co prezentuja nasi kopacze ostatnimi czasy ( a to juz 2gi sezon bo tamten poprzedni to jak pamietamy byl "one man team") prawdopodobienstwo jest wysokie i tak zakonserwujemy uklad trener be a grajki w porzadku - tak nie powinno byc ale jak ktos wspomnial wczesniej - to temat Levy'ego rownie trudny jak temat trenera czy przydatnosci kogokolwiek do druzyny
My chcemy zrobic ostatni krok - ten najtrudniejszy bo teraz musi zagrac wszystko - trener ,gracze z charyzma i ambicjami a przede wszystkim umiejetnosciami na ten poziom i wszystkiego chyba po trochu brakuje wiec zadanie dla nowego menago jest trudne
@Hades - ale oceniasz teraz trenera ktory po pol roku jest przez wszystkich zwalniany - za co ? za to ze nie zrobil Top4 bez transferow ??? Taktyczna dyscyplina??? Z D.Rosem - zart jakis gosc ma notoryczny problem z ustawieniem sie i nagle nauczy sie w miesiac dwa tego z czym ma problem przez 2 lata od kiedy na powaznie gra w pilke
To Sherwood jest odpowiedzialny za te wszystkie kiksy naszych defensorow? - to juz bardziej odpowiedzialny jest Levy bo zwalniajac kazdego z trenerow daje na to przyzwolenie,bo kazdy z nich mial inna wizje a jeden nawet zrobil lige mistrzow i tez polecial
Zeby nie bylo niedomowien - ja nie twierdze ze TS jest tym z ktorym cos wygramy - ale nikt tutaj nie jest w stanie podac nazwiska trenera z ktorym cos wygramy - wezmy przyklad Fulham - przychodzi Magath i przez pol roku tez nic nie osiagnal nawet gorzej ma teraz na swoim koncie spadek z PL - chujowy trener czyz nie ;)?
Problem jest taki ze jak kolejny ktokolwiek nim nie bedzie nie zrobi szybko wyniku to podzieli los poprzednikow a biorac pod uwage co prezentuja nasi kopacze ostatnimi czasy ( a to juz 2gi sezon bo tamten poprzedni to jak pamietamy byl "one man team") prawdopodobienstwo jest wysokie i tak zakonserwujemy uklad trener be a grajki w porzadku - tak nie powinno byc ale jak ktos wspomnial wczesniej - to temat Levy'ego rownie trudny jak temat trenera czy przydatnosci kogokolwiek do druzyny
My chcemy zrobic ostatni krok - ten najtrudniejszy bo teraz musi zagrac wszystko - trener ,gracze z charyzma i ambicjami a przede wszystkim umiejetnosciami na ten poziom i wszystkiego chyba po trochu brakuje wiec zadanie dla nowego menago jest trudne
8 maja 2014, 09:03 [cytuj]
Skoro te kiksy, błędy w ustawieniu itp. zdarzają się w takich ilościach od pewnego czasu, to chyba JEST wina Sherwooda. A nawet jeśli nie bezpośrednio, to jako trener mógłby coś z tym wreszcie zrobić.
Z AVB narzekaliśmy na ofensywę, ale w obronie było nieźle. Nie licząc oczywiście meczu z City i Liverpoolem.
Masz rację, możemy się tylko domyślać, czy nowy trener da radę coś z nami osiągnąć. Dlatego trzeba wybrać tego, który ma na to największe szanse. A Sherwood mnie w ogóle nie przekonuje. Dodatkowo, jedyne co ostatnio zdaje się robić, to wymyślanie nowych sposobów obrony swojej pozycji w mediach.
Skoro te kiksy, błędy w ustawieniu itp. zdarzają się w takich ilościach od pewnego czasu, to chyba JEST wina Sherwooda. A nawet jeśli nie bezpośrednio, to jako trener mógłby coś z tym wreszcie zrobić.
Z AVB narzekaliśmy na ofensywę, ale w obronie było nieźle. Nie licząc oczywiście meczu z City i Liverpoolem.
Masz rację, możemy się tylko domyślać, czy nowy trener da radę coś z nami osiągnąć. Dlatego trzeba wybrać tego, który ma na to największe szanse. A Sherwood mnie w ogóle nie przekonuje. Dodatkowo, jedyne co ostatnio zdaje się robić, to wymyślanie nowych sposobów obrony swojej pozycji w mediach
LMAO
8 maja 2014, 10:06 [cytuj]
yid76 powiedział/a:
Zeby nie bylo niedomowien - ja nie twierdze ze TS jest tym z ktorym cos wygramy - ale nikt tutaj nie jest w stanie podac nazwiska trenera z ktorym cos wygramy - wezmy przyklad Fulham - przychodzi Magath i przez pol roku tez nic nie osiagnal nawet gorzej ma teraz na swoim koncie spadek z PL - chujowy trener czyz nie

?
W końcu jakiś głos rozsądku.

W końcu jakiś głos rozsądku. :brawo::ok:
Kogucie życie!
8 maja 2014, 10:54 [cytuj]
Ciągle przewija się u nas "powalczymy o top 4" a może nie tego nam potrzeba tylko trenera z wizją, charyzmą i umiejętnościami, który właśnie dostanie z dwa sezony czasu na przebudowę i poukładanie składu nawet kosztem 6-8 pozycji w lidze ? Właśnie po to by wywalić niepotrzebnych i załatać po nich dziury ? Wpoić zawodnikom swoją wizję taktyki i wymusić zaangażowanie, wolę walki do ostatniego gwizdka na 100%. My teraz mamy parę gwiazd a nie stworzyliśmy solidnego szkieletu drużyny walczaków do którego dodano by dopiero tych zawodników. Przedtem mieliśmy właśnie wielu walczaków choć biliśmy się tylko o LE i byliśmy zadowoleni z ich zaangażowania. Brakowało wtedy gwiazd. Tylko znów wraca pytanie co chce Levy i jak widzi funkcjonowanie oraz przebudowę klubu i na co pozwoli nowemu trenerowi. Kto ma rządzić w szatni i odpowiadać za transfery. Czy jak biznesmen - zatrudniam i od razu oczekuje wyników. Bo tak to u nas wygląda, nowy trener będzie 8 szkoleniowcem w ciągu 13 lat jego pobytu u nas (średnio przypada 1,5 sezonu na trenera).
Ciągle przewija się u nas "powalczymy o top 4" a może nie tego nam potrzeba tylko trenera z wizją, charyzmą i umiejętnościami, który właśnie dostanie z dwa sezony czasu na przebudowę i poukładanie składu nawet kosztem 6-8 pozycji w lidze ? Właśnie po to by wywalić niepotrzebnych i załatać po nich dziury ? Wpoić zawodnikom swoją wizję taktyki i wymusić zaangażowanie, wolę walki do ostatniego gwizdka na 100%. My teraz mamy parę gwiazd a nie stworzyliśmy solidnego szkieletu drużyny walczaków do którego dodano by dopiero tych zawodników. Przedtem mieliśmy właśnie wielu walczaków choć biliśmy się tylko o LE i byliśmy zadowoleni z ich zaangażowania. Brakowało wtedy gwiazd. Tylko znów wraca pytanie co chce Levy i jak widzi funkcjonowanie oraz przebudowę klubu i na co pozwoli nowemu trenerowi. Kto ma rządzić w szatni i odpowiadać za transfery. Czy jak biznesmen - zatrudniam i od razu oczekuje wyników. Bo tak to u nas wygląda, nowy trener będzie 8 szkoleniowcem w ciągu 13 lat jego pobytu u nas (średnio przypada 1,5 sezonu na trenera)
8 maja 2014, 12:06 [cytuj]
Czyli chcecie tracić kolejne dwa lata, żeby jakiś trener mógł całkowicie, według własnej wizji przebudować zespół? I myślicie, że piłkarze jak Vertonghen, Eriksen czy Lloris będą sobie w spokoju czekać aż to się stanie? Poza tym, co wam się nie podoba w naszym obecnym składzie? Nie mamy dobrych piłkarzy? Nie. Nie mamy dobrego trenera. To widać gołym okiem. Sherwood swoimi występami pokazuje, że nie ma żadnej wizji stworzenia naprawdę mocnej drużyny. Może i nie ogranicza swoich piłkarzy, ale na pewno im nie pomaga. Jego obrona to żart, zawodnicy boją się piłki, motywacja zero. Plus z każdym zespołem z TOP 3 przegraliśmy różnicą 4 bramek. Dobry trener powinien choć część problemów rozwiązać, a nie w jakiś magiczny sposób tworzyć ich coraz więcej. Jak wszystkie kontuzje się wyleczą, to w przyszłym sezonie przy 2 wzmocnieniach i ew. zastępcach będziemy mieli bardzo silny skład.
Zresztą nie ma co o tym gadać. Zamiast dyskutować czy powinniśmy zwolnić Sherwooda, lepiej zająć się czym co jeszcze nie jest przesądzone, czyli kto go zastąpi. Bo Tim po ostatniej kolejce albo meczu Ledleya naszym trenerem już nie będzie.
Oby tylko Levy szybko znalazł kogoś, kto to poukłada.
Czyli chcecie tracić kolejne dwa lata, żeby jakiś trener mógł całkowicie, według własnej wizji przebudować zespół? I myślicie, że piłkarze jak Vertonghen, Eriksen czy Lloris będą sobie w spokoju czekać aż to się stanie? Poza tym, co wam się nie podoba w naszym obecnym składzie? Nie mamy dobrych piłkarzy? Nie. Nie mamy dobrego trenera. To widać gołym okiem. Sherwood swoimi występami pokazuje, że nie ma żadnej wizji stworzenia naprawdę mocnej drużyny. Może i nie ogranicza swoich piłkarzy, ale na pewno im nie pomaga. Jego obrona to żart, zawodnicy boją się piłki, motywacja zero. Plus z każdym zespołem z TOP 3 przegraliśmy różnicą 4 bramek. Dobry trener powinien choć część problemów rozwiązać, a nie w jakiś magiczny sposób tworzyć ich coraz więcej. Jak wszystkie kontuzje się wyleczą, to w przyszłym sezonie przy 2 wzmocnieniach i ew. zastępcach będziemy mieli bardzo silny skład.
Zresztą nie ma co o tym gadać. Zamiast dyskutować czy powinniśmy zwolnić Sherwooda, lepiej zająć się czym co jeszcze nie jest przesądzone, czyli kto go zastąpi. Bo Tim po ostatniej kolejce albo meczu Ledleya naszym trenerem już nie będzie. :]
Oby tylko Levy szybko znalazł kogoś, kto to poukłada
LMAO
8 maja 2014, 12:33 [cytuj]
@yid76
AVB jest jednak rozsądniejszy od TS, dlatego zwolnienie i takie zastępstwo nie było rozsądne.
Błędy obrony? AVB coś z tym robił, grając def pomocnikiem, na skrzydłach ludźmi którzy wracają do obrony, Eriksen nie powinien grać na lewej, bo nikt go nie zaasekuruje, def pom, mógłby to rozwiązać, ale graliśmy w środku skrzydłowym i Paulinho.
Mamy niedoświadczonego Rose, to dlaczego daje mu całą lewą do obrony, wystarczyło dać Chadliego na lewą strone, a do środka Eriksena, a najlepiej za Chadliego w środek np Sandro, a za Kane Eriksena aby grał za napastnikiem albo tam gdzie chce
Myśle ze kilka bramek by z tego wpadło i mniej byśmy stracili, ja wiem, TS, dziwne
"one man team"
to jest bardzo duży minus AVB, nie potrafił równo rozłożyć obciążeń na ofensywe, tak jak jego nauczyciel teraz z Hazardem
@Hades, byle znowu nie było zwolnienia i szukania trenera przez miesiac
@yid76
AVB jest jednak rozsądniejszy od TS, dlatego zwolnienie i takie zastępstwo nie było rozsądne.
Błędy obrony? AVB coś z tym robił, grając def pomocnikiem, na skrzydłach ludźmi którzy wracają do obrony, Eriksen nie powinien grać na lewej, bo nikt go nie zaasekuruje, def pom, mógłby to rozwiązać, ale graliśmy w środku skrzydłowym i Paulinho.
Mamy niedoświadczonego Rose, to dlaczego daje mu całą lewą do obrony, wystarczyło dać Chadliego na lewą strone, a do środka Eriksena, a najlepiej za Chadliego w środek np Sandro, a za Kane Eriksena aby grał za napastnikiem albo tam gdzie chce;)
Myśle ze kilka bramek by z tego wpadło i mniej byśmy stracili, ja wiem, TS, dziwne;P
"one man team"
to jest bardzo duży minus AVB, nie potrafił równo rozłożyć obciążeń na ofensywe, tak jak jego nauczyciel teraz z Hazardem
@Hades, byle znowu nie było zwolnienia i szukania trenera przez miesiac
8 maja 2014, 17:58 [cytuj]
Levy podobno już nieoficjalnie dzwonił po innych klubach, więc zgaduję, że kilku kandydatów na swojej liście już ma. Żeby zacząć negocjacje, to Sherwooda musi zwolnić, więc pewnie się to stanie kilka dni po skończeniu sezonu. Powinno być dobrze.
Levy podobno już nieoficjalnie dzwonił po innych klubach, więc zgaduję, że kilku kandydatów na swojej liście już ma. Żeby zacząć negocjacje, to Sherwooda musi zwolnić, więc pewnie się to stanie kilka dni po skończeniu sezonu. Powinno być dobrze
LMAO
8 maja 2014, 19:02 [cytuj]
yid76 powiedział/a:

?
Ja też już mam dość zmiany managerów, ale to co mamy teraz to nawet nie jest manager. Chcesz mi powiedzieć, że widzisz u Sherwooda jakiś plan na lata. Niestety przykład płynie z góry, bo u prezesa to plan na lata jest tylko finansowy, nie planu na lata jeśli chodzi o drużynę.Jak tylko zaczyna się coś zazębiać, odchdzą kluczowi gracze i cała przebudowa zaczyna się od początku. Redknapp nigdy nie zasłużył na zwolnienie, ale Sherwood nigdy nie zasłużył na pracę w tym klubie. Mówisz, że Sherwood z Rose nie może myśleć o planach taktycznych, może i jest w tym ziarno prawdy, ale Tim wcale nie chce się pozbywać Dannego, mało tego on wcale nie chce sprowadzać mu konkurenta, według doniesień angielskich mediów. Uważasz, że ten człowiek potrafi ocenić problem tej drużyny? Pierwsze 2 miesiące przekonywał się do Eriksena, gdzie dla wszystkich było już oczywiste, że to nasz najlepszy pomocnik. Wystarczy obejrzeć dwa mecze, żeby widzieć, że brakuje nam charakteru i pewności siebie. Ani jednego, ani drugiego nie leczy się krytyką w mediach.
Ja też już mam dość zmiany managerów, ale to co mamy teraz to nawet nie jest manager. Chcesz mi powiedzieć, że widzisz u Sherwooda jakiś plan na lata. Niestety przykład płynie z góry, bo u prezesa to plan na lata jest tylko finansowy, nie planu na lata jeśli chodzi o drużynę.Jak tylko zaczyna się coś zazębiać, odchdzą kluczowi gracze i cała przebudowa zaczyna się od początku. Redknapp nigdy nie zasłużył na zwolnienie, ale Sherwood nigdy nie zasłużył na pracę w tym klubie. Mówisz, że Sherwood z Rose nie może myśleć o planach taktycznych, może i jest w tym ziarno prawdy, ale Tim wcale nie chce się pozbywać Dannego, mało tego on wcale nie chce sprowadzać mu konkurenta, według doniesień angielskich mediów. Uważasz, że ten człowiek potrafi ocenić problem tej drużyny? Pierwsze 2 miesiące przekonywał się do Eriksena, gdzie dla wszystkich było już oczywiste, że to nasz najlepszy pomocnik. Wystarczy obejrzeć dwa mecze, żeby widzieć, że brakuje nam charakteru i pewności siebie. Ani jednego, ani drugiego nie leczy się krytyką w mediach
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
8 maja 2014, 23:18 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Levy podobno już nieoficjalnie dzwonił po innych klubach, więc zgaduję, że kilku kandydatów na swojej liście już ma. Żeby zacząć negocjacje, to Sherwooda musi zwolnić, więc pewnie się to stanie kilka dni po skończeniu sezonu. Powinno być dobrze
ma...źródło z d...py ale
http://anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=278729
ma...źródło z d...py ale
http://anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=278729
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
8 maja 2014, 23:48 [cytuj]
jin
Sinisa Mihajlović ??
pasuje do nas - w 6 lat był trenerem 5 drużyn
jin
Sinisa Mihajlović ??
pasuje do nas - w 6 lat był trenerem 5 drużyn :boisie:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
9 maja 2014, 00:09 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
jin
Sinisa Mihajlović ??
pasuje do nas - w 6 lat był trenerem 5 drużyn

Czyli doświadczony
Czyli doświadczony :rotfl:
9 maja 2014, 00:30 [cytuj]
aż dziw bierze ,że żadne media ,tzn ja nie słyszalem, nie proponowały do nas Poyeta. Były nasz piłkarz ,były drugi trener. Mógłby być naszym Martinezem ,kto wie
aż dziw bierze ,że żadne media ,tzn ja nie słyszalem, nie proponowały do nas Poyeta. Były nasz piłkarz ,były drugi trener. Mógłby być naszym Martinezem ,kto wie:glupek:
9 maja 2014, 00:36 [cytuj]
Kamilos powiedział/a:
aż dziw bierze ,że żadne media ,tzn ja nie słyszalem, nie proponowały do nas Poyeta. Były nasz piłkarz ,były drugi trener. Mógłby być naszym Martinezem ,kto wie

Aż dziw bierze, że ktoś liczy na Poyeta. Ma obecnie utrzymany Sunderland jest w gazie i gra lepszą piłkę ostatnio niż my. Kto by chciał uciekać z takiej sytuacji do klubu, gdzie odejdzie trzon z Llorisem na czele. Chyba samobójca. Poza tym Poyet wie czym przyjście do nas śmierdzi:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gIIac0XYfGI#t=116
Kondrat to Levy a biedak z dzieckiem to nasz trener
Aż dziw bierze, że ktoś liczy na Poyeta. Ma obecnie utrzymany Sunderland jest w gazie i gra lepszą piłkę ostatnio niż my. Kto by chciał uciekać z takiej sytuacji do klubu, gdzie odejdzie trzon z Llorisem na czele. Chyba samobójca. Poza tym Poyet wie czym przyjście do nas śmierdzi:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gIIac0XYfGI#t=116
Kondrat to Levy a biedak z dzieckiem to nasz trener
9 maja 2014, 09:20 [cytuj]
Levy to lekarka, Kondrat to trener. Kolejna scena.
Levy to lekarka, Kondrat to trener. Kolejna scena. :D
LMAO
9 maja 2014, 09:51 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Levy to lekarka, Kondrat to trener. Kolejna scena.
Nie, to ostatnia scena, Levy to Kondrat a trener to ten pies i ta Pani
Nie, to ostatnia scena, Levy to Kondrat a trener to ten pies i ta Pani :rotfl:
Offence win games, defence wins titles
9 maja 2014, 19:05 [cytuj]
przeliczyłem się z tym F d B ... myślałem, że pójdzie szybciej i 12.05. wieczorem bedzie oficjalka
przeliczyłem się z tym F d B ... myślałem, że pójdzie szybciej i 12.05. wieczorem bedzie oficjalka :mysli:
9 maja 2014, 19:10 [cytuj]
Przecież dopiero dziewiąty
Przecież dopiero dziewiąty :X
10 maja 2014, 15:57 [cytuj]
ale F d B wraca z Indonezji 17 maja
ale F d B wraca z Indonezji 17 maja
10 maja 2014, 18:26 [cytuj]
12 maja to będzie pewnie info o zwolnieniu Sherwooda.
12 maja to będzie pewnie info o zwolnieniu Sherwooda
LMAO