Forum dyskusyjne
15 maja 2014, 00:04 [cytuj]
PatricziwwersjiBeta powiedział/a:
Tak gdybyś choć trochę się orientował to byś wiedział że Pochettino mówi po angielsku. Tylko nie czuję się pewnie jeszcze i woli wywiady w swoim ojczystym języku
tak gdybyś był jeszcze trochę bardziej przebiegły to byś się zastanowił dlaczego tłumacz musi mu powtórzyć każde proste i krótkie pytanie. teraz włącz sobie Adebayora czy nawet Dawsona na spurs tv i zastanów się czy Ci dwaj się dogadają bez tego tłumacza
tak gdybyś był jeszcze trochę bardziej przebiegły to byś się zastanowił dlaczego tłumacz musi mu powtórzyć każde proste i krótkie pytanie. teraz włącz sobie Adebayora czy nawet Dawsona na spurs tv i zastanów się czy Ci dwaj się dogadają bez tego tłumacza ;P
15 maja 2014, 00:16 [cytuj]
Swanlake powiedział/a:
tak gdybyś był jeszcze trochę bardziej przebiegły to byś się zastanowił dlaczego tłumacz musi mu powtórzyć każde proste i krótkie pytanie. teraz włącz sobie Adebayora czy nawet Dawsona na spurs tv i zastanów się czy Ci dwaj się dogadają bez tego tłumacza
Jestem jak Abner Marsh, muszę sobie pomyśleć i przegryźć wszystko więc z przebiegłością u mnie jak z golami u Soldado
No z Ade to fakt, jego chyba nawet i w drużynie nie wszyscy zrozumieją bez tłumacza
Jestem jak Abner Marsh, muszę sobie pomyśleć i przegryźć wszystko więc z przebiegłością u mnie jak z golami u Soldado :P
No z Ade to fakt, jego chyba nawet i w drużynie nie wszyscy zrozumieją bez tłumacza:P
Offence win games, defence wins titles
15 maja 2014, 00:22 [cytuj]
PatricziwwersjiBeta powiedział/a:
Lennon jest najlepiej pracującym w defensywie skrzydłowym w Anglii wg mnie, i to broni Go. No i też jest tu od 18 roku życia, zna Klub, takich ludzi którzy znają tożsamość też potrzeba
Najlepiej pracującym skrzydłowym w Anglii to jest James Milner, niedoceniany przez postronnych kibiców, ale na każdym wielkim turnieju jest w pierwszym składzie reprezentacji bo po prostu trener widzi, ze haruje jak wół. Często nie gra w pełnym wymiarze czasowym ale i tak swoje w meczu zrobi.
Lennon to już według mnie przeżytek, oczywiście sentymentalnie bardzo go cenię, ale zaczynam powątpiewać czy on tu się jeszcze przyda. Wymagajmy od naszego 'najlepszego' skrzydłowego więcej niż 1-2 asyst lub kilku kluczowych podań w sezonie. Co do defensywy, może w niej pracuje, ale kto by nie pracował gdyby miał za sobą Kyle'a Naughtona!
Najlepiej pracującym skrzydłowym w Anglii to jest James Milner, niedoceniany przez postronnych kibiców, ale na każdym wielkim turnieju jest w pierwszym składzie reprezentacji bo po prostu trener widzi, ze haruje jak wół. Często nie gra w pełnym wymiarze czasowym ale i tak swoje w meczu zrobi.
Lennon to już według mnie przeżytek, oczywiście sentymentalnie bardzo go cenię, ale zaczynam powątpiewać czy on tu się jeszcze przyda. Wymagajmy od naszego 'najlepszego' skrzydłowego więcej niż 1-2 asyst lub kilku kluczowych podań w sezonie. Co do defensywy, może w niej pracuje, ale kto by nie pracował gdyby miał za sobą Kyle'a Naughtona! :wysmiewacz:
15 maja 2014, 00:37 [cytuj]
misteq powiedział/a:
Lennon to już według mnie przeżytek, oczywiście sentymentalnie bardzo go cenię, ale zaczynam powątpiewać czy on tu się jeszcze przyda. Wymagajmy od naszego 'najlepszego' skrzydłowego więcej niż 1-2 asyst lub kilku kluczowych podań w sezonie. Co do defensywy, może w niej pracuje, ale kto by nie pracował gdyby miał za sobą Kyle'a Naughtona!
Nie ważne czy ma Naughtona czy Walkera pracuję zawsze.
Fakt, Milner zapomniałem o Nim.
A co do Naughtona to na prawej nawet ogarnia i wie co robić, da go się przeżyć, na lewej fakt porażka.
Nie ważne czy ma Naughtona czy Walkera pracuję zawsze.
Fakt, Milner zapomniałem o Nim.
A co do Naughtona to na prawej nawet ogarnia i wie co robić, da go się przeżyć, na lewej fakt porażka
15 maja 2014, 01:00 [cytuj]
To jest niesamowite, że na prawej mieliśmy w tym sezonie trzy niewypały Lennon, Townsend, Lamela. Przy ich potencjale to powinno być najlepiej obsadzone skrzydło w Premier League a my szukamy następców. To się w głowie nie mieści.
Ktoś kompetentny powinien to rozbujać i wtedy nie będzie nam potrzebny Lallana, pomijając to, że bardzo bym sie zdziwił jakby przeszedł do nas w pakiecie z Pochettino zamiast Man Utd albo Liverpoolu. Bardziej martwię się o lewą niezależnie od tego czy sprowadzimy Konoplyanke czy nie.
A co do bocznych obrońców tu nie będzie cudów, przynajmniej solidny lewy musi się pojawić.
To jest niesamowite, że na prawej mieliśmy w tym sezonie trzy niewypały Lennon, Townsend, Lamela. Przy ich potencjale to powinno być najlepiej obsadzone skrzydło w Premier League a my szukamy następców. To się w głowie nie mieści.
Ktoś kompetentny powinien to rozbujać i wtedy nie będzie nam potrzebny Lallana, pomijając to, że bardzo bym sie zdziwił jakby przeszedł do nas w pakiecie z Pochettino zamiast Man Utd albo Liverpoolu. Bardziej martwię się o lewą niezależnie od tego czy sprowadzimy Konoplyanke czy nie.
A co do bocznych obrońców tu nie będzie cudów, przynajmniej solidny lewy musi się pojawić
15 maja 2014, 01:04 [cytuj]
Swanlake powiedział/a:
No i proszę
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/tottenham-hotspur/10832021/Southampton-manager-Mauricio-Pochettino-must-speak-English-if-he-is-to-move-to-Totenham-Hotspur.html
No i proszę, http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/tottenham-hotspur/10832021/Southampton-manager-Mauricio-Pochettino-must-speak-English-if-he-is-to-move-to-Totenham-Hotspur.html :P
15 maja 2014, 01:07 [cytuj]
zresztą:
Tottenham have been told they can have Southampton midfielder Adam Lallana if they meet cash strapped Saints' £5million asking price.
Spurs boss Juande Ramos is planning a January raid for Lallana, 20, who is being hailed as one of England's hottest prospects.
Southampton head coach Jan Poortvliet said: "Hopefully we will keep Adam because he is a product of our academy. If Adam should leave hopefully it will be to a very good club and then we will have some big money to do something else."
2008, jak powiedzieli tak zrobili.
zresztą:
Tottenham have been told they can have Southampton midfielder Adam Lallana if they meet cash strapped Saints' £5million asking price.
Spurs boss Juande Ramos is planning a January raid for Lallana, 20, who is being hailed as one of England's hottest prospects.
Southampton head coach Jan Poortvliet said: "Hopefully we will keep Adam because he is a product of our academy. If Adam should leave hopefully it will be to a very good club and then we will have some big money to do something else."
2008, jak powiedzieli tak zrobili
15 maja 2014, 01:49 [cytuj]
Wracając do tematu oto moja lista życzeń, nie typów:
Frank de Boer
Louis Van Gaal
Martin O'Neill
długo długo nic
Harry Redknapp
Wracając do tematu oto moja lista życzeń, nie typów:
Frank de Boer
Louis Van Gaal
Martin O'Neill
długo długo nic
Harry Redknapp
15 maja 2014, 01:51 [cytuj]
Swanlake powiedział/a:
A co do bocznych obrońców tu nie będzie cudów, przynajmniej solidny lewy musi się pojawić
Swanlake powiedział/a:
Fakt, że jest mocno wstydliwy ale że gada przyzwoicie to przesada

AVB zjada Pochettino na śniadanie pod każdym względem. Moim zdaniem zatrudniając kolejnego przestraszonego egzotycznego treneiro (tylko tym razem słabszego i jeszcze bardziej podatnego na presję) popełnimy fatalny błąd
Pochettino sobie poradził przyzwoicie w Espanyolu i ładnie rozwinął Southampton. Jak to Laudrup powiedział, 8 miejsce to jak wygranie ligi, bo pierwsze 7 miejsc jest zarezerwowane dla City, Live, Chelsea, Arse, Spurs, Evertonu i United. AVB poszło trochę słabiej. Pochettino na razie nigdzie mocno nie zawiódł, więc można chyba się domyślić dlaczego chcemy go do nas. Poza tym, Martinez i Rodgers weszli do zespołów z Liverpool'u ze słabszych drużyn i jakoś im tam idzie, więc specjalnie bym się o to nie bał. Co do języka - gdyby totalnie nic nie rozumiał, to odpowiadałby wolniej na pytania i nie kiwałby głową zaraz po usłyszeniu angielskiej wersji.
Lallana to właśnie jest rozwiązanie na lewą stronę, bo tam sobie radzi bardzo dobrze. Prawą można trójce Lamela, Townsend i Lennon zostawić. I wreszcie byłby to ktoś, kto już się w PL dobrze zaprezentował.
[quote=Swanlake]Fakt, że jest mocno wstydliwy ale że gada przyzwoicie to przesada :D AVB zjada Pochettino na śniadanie pod każdym względem. Moim zdaniem zatrudniając kolejnego przestraszonego egzotycznego treneiro (tylko tym razem słabszego i jeszcze bardziej podatnego na presję) popełnimy fatalny błąd
LMAO
15 maja 2014, 02:26 [cytuj]
Southampton będzie się rozwijało z Pochettino albo i bez.
Polecam artykuł
http://www.bbc.com/sport/0/football/25420261 Co do tego, że nigdzie nie zawiódł... zawiódł właśnie w Espanyolu. Ja w niego jakoś nie wierzę, może przeszkadza mi brak charyzmy bo nie kwestionuję, że może taktycznie jest niezły i na pewno ma jakiś pomysł na grę.
Powiedzmy, że Mauricio to ostatnia opcja którą jeszcze przełknę, Moyes albo Laudrup to by była tragedia.
Polecam artykuł: http://www.bbc.com/sport/0/football/25420261
Co do tego, że nigdzie nie zawiódł... zawiódł właśnie w Espanyolu. Ja w niego jakoś nie wierzę, może przeszkadza mi brak charyzmy bo nie kwestionuję, że może taktycznie jest niezły i na pewno ma jakiś pomysł na grę.
Powiedzmy, że Mauricio to ostatnia opcja którą jeszcze przełknę, Moyes albo Laudrup to by była tragedia
15 maja 2014, 04:58 [cytuj]
Swanlake powiedział/a:
Polecam artykuł
http://www.bbc.com/sport/0/football/25420261 Co do tego, że nigdzie nie zawiódł... zawiódł właśnie w Espanyolu. Ja w niego jakoś nie wierzę, może przeszkadza mi brak charyzmy bo nie kwestionuję, że może taktycznie jest niezły i na pewno ma jakiś pomysł na grę.
Powiedzmy, że Mauricio to ostatnia opcja którą jeszcze przełknę, Moyes albo Laudrup to by była tragedia
Co do Sotonu to owszem tak - maja najlepsza szkolke na wyspach i to od wielu lat , przez ostatnia dekade tylko "wyprodukowano" tam tylu graczy ze spokojnie mozna byloby zlozyc team walczacy w pucharach i to nawet moze z powodzeniem.Co nie oznacza ze bez MP byliby w tym miejscu gdzie sa bo jednak golym okiem widac roznice miedzy ta druzyna a druzyna Adkinsa choc przeciez szkielet pozostal ten sam
Mnie troche dziwi bezkrytyczny stosunek do FdB jako kandydata na naszego trenera - bo on znowu nie mial okazji sprawdzic sie nigdzie indziej niz w Ajaxie ktory aktualnie jest niejako skazany na wygrywanie Eredivisie ale juz jego statystyki z europejskich pucharow czyli gier z silniejszymi od siebie juz takie olsniewajace nie sa bo jak sie doczytalem jest to 10-6-16 bramki 33-52 czyli szalu nie ma mozna powiedziec ze ugral tyle ile mogl ( czyli cos na wzor zwalnianego przeciez przez wszystkich Sherwooda )
Co do Sotonu to owszem tak - maja najlepsza szkolke na wyspach i to od wielu lat , przez ostatnia dekade tylko "wyprodukowano" tam tylu graczy ze spokojnie mozna byloby zlozyc team walczacy w pucharach i to nawet moze z powodzeniem.Co nie oznacza ze bez MP byliby w tym miejscu gdzie sa bo jednak golym okiem widac roznice miedzy ta druzyna a druzyna Adkinsa choc przeciez szkielet pozostal ten sam
Mnie troche dziwi bezkrytyczny stosunek do FdB jako kandydata na naszego trenera - bo on znowu nie mial okazji sprawdzic sie nigdzie indziej niz w Ajaxie ktory aktualnie jest niejako skazany na wygrywanie Eredivisie ale juz jego statystyki z europejskich pucharow czyli gier z silniejszymi od siebie juz takie olsniewajace nie sa bo jak sie doczytalem jest to 10-6-16 bramki 33-52 czyli szalu nie ma mozna powiedziec ze ugral tyle ile mogl ( czyli cos na wzor zwalnianego przeciez przez wszystkich Sherwooda )
15 maja 2014, 10:44 [cytuj]
De Boer ma pomysł na grę i wiedzę taktyczną, a do tego 4 lata doświadczenia jako trener całkiem mocnej drużyny. Plus, jako piłkarz grał w najlepszych drużynach świata i wygrał najważniejsze trofea. Sherwood tego nie miał. Nie ma sensu go porównywać do Sherwooda, bo to dwa inne światy.
Co do Europy, widziałeś grupy Ajaxu? To nie było najłatwiejsze zadanie, szczególnie, że co roku praktycznie sprzedają najlepszych piłkarzy(m.in. do nas

).
De Boer ma pomysł na grę i wiedzę taktyczną, a do tego 4 lata doświadczenia jako trener całkiem mocnej drużyny. Plus, jako piłkarz grał w najlepszych drużynach świata i wygrał najważniejsze trofea. Sherwood tego nie miał. Nie ma sensu go porównywać do Sherwooda, bo to dwa inne światy.
Co do Europy, widziałeś grupy Ajaxu? To nie było najłatwiejsze zadanie, szczególnie, że co roku praktycznie sprzedają najlepszych piłkarzy(m.in. do nas :))
LMAO
15 maja 2014, 11:24 [cytuj]
Iwan powiedział/a:
Uważaj Baro, bo może tak się zdarzyć, że napiszę Ci co myślę ja i wiele innych znanych nam wspólnie osób o kierowaniu się w branży zawodowej osobistymi sympatiami i antypatiami do ludzi Ci nie znanych.
[quote=Barometr]Naprawdę chcecie ignorować fakty w sprawie Beniteza? Nazwisko?! Jakie nazwisko?! 5lat temu może
Iwan ja znam swoją wartość i wiedzę, więc luzik. Co innego sympatie a co innego ignorowanie faktów i brak wiedzy
Iwan ja znam swoją wartość i wiedzę, więc luzik. Co innego sympatie a co innego ignorowanie faktów i brak wiedzy
15 maja 2014, 11:47 [cytuj]
Co do FDB to tak jak Hades napisał. Dla mnie zero kontrowersji. NP większe ryzyko choć styl i dotychczasowe osiągnięcia na przyzwoitym poziomie. Laudrup to ryzyko podobne. Przypomnijmy że on został zwalniany, gdy Swansea była na 12. miejscu w lidze i wielu kibiców tej drużyny nie mogło się nadziwić tej decyzji. Skreślanie Duńczyka mógłbym porównać do skreślania Rodgersa zanim poszedł do LFC. Z tym, że Rodgers nigdy nie był wybitnym pilkarzem.
Ale to i tak nieistotne bo ani Laudrup, Poyet, czy Klinsmann do nas pewnie nie trafią ani na szczęście trenerskie Dyzmy jak Benitez czy Mancini. Rozegra się wszystko pomiędzy Holendrem a Hiszpanem co będzie całkiem niezłym prognostykiem na następny sezon
Co do FDB to tak jak Hades napisał. Dla mnie zero kontrowersji. NP większe ryzyko choć styl i dotychczasowe osiągnięcia na przyzwoitym poziomie. Laudrup to ryzyko podobne. Przypomnijmy że on został zwalniany, gdy Swansea była na 12. miejscu w lidze i wielu kibiców tej drużyny nie mogło się nadziwić tej decyzji. Skreślanie Duńczyka mógłbym porównać do skreślania Rodgersa zanim poszedł do LFC. Z tym, że Rodgers nigdy nie był wybitnym pilkarzem.
Ale to i tak nieistotne bo ani Laudrup, Poyet, czy Klinsmann do nas pewnie nie trafią ani na szczęście trenerskie Dyzmy jak Benitez czy Mancini. Rozegra się wszystko pomiędzy Holendrem a Hiszpanem co będzie całkiem niezłym prognostykiem na następny sezon
15 maja 2014, 13:17 [cytuj]
Chyba raczej MP. No i koleś jest z Argentyny.
Chyba raczej MP. No i koleś jest z Argentyny. :)
LMAO
15 maja 2014, 13:22 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Chyba raczej MP. No i koleś jest z Argentyny.

może to pomogłoby Lameli ...
może to pomogłoby Lameli ... ;)
15 maja 2014, 13:33 [cytuj]
Sorki Hades tak to jest jak się pisze z telefonu
Sorki Hades tak to jest jak się pisze z telefonu ;)
15 maja 2014, 16:01 [cytuj]
Po prostu poprawiam na przyszłość.
Po prostu poprawiam na przyszłość. ;P
LMAO
15 maja 2014, 17:36 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Po prostu poprawiam na przyszłość.

Jasne - dzięki. Już komp nowy czeka w domu, bo używanie spursmanii przez telefon to jest jakiś kurwa koszmar. Muszę pogadać z chłopakami, bo to trzeba zmienić
Jasne - dzięki. Już komp nowy czeka w domu, bo używanie spursmanii przez telefon to jest jakiś kurwa koszmar. Muszę pogadać z chłopakami, bo to trzeba zmienić
16 maja 2014, 16:07 [cytuj]
Dobra tak podtrzymując temat - poza wymienionymi w sondzie trenerami pojawiają się jeszcze inne nazwiska.
Juergen Klinsmann - legendarna postać w Spurs. Pamiętam jeszcze, jak cieszyłem się z gry Niemca na WHL. Ale opcja też wydaje się ryzykowna i raczej nierealna, gdyż Niemiec jest szkoleniowcem USA i zdaje się, że nie zamierza zmieniać pracy.
Roberto Martinez - może się da skusić, choć Everton skończył przed nami w tym sezonie.
Gus Poyet - były Kogut i były asystent trenera w Tottenhamie. Teraz w Sunderlandzie imponująca końcówka sezonu pozwoliła mu się utrzymać w lidze
Tu się pojawia ciekawe zestawienie. Pomijam kandydatury Allegriego i Hoddle'a, bo to zbyt duży poziom absurdu:
http://whatculture.com/sport/spurs-new-manager-10-replacements-tim-sherwood.php/2
Dobra tak podtrzymując temat - poza wymienionymi w sondzie trenerami pojawiają się jeszcze inne nazwiska.
Juergen Klinsmann - legendarna postać w Spurs. Pamiętam jeszcze, jak cieszyłem się z gry Niemca na WHL. Ale opcja też wydaje się ryzykowna i raczej nierealna, gdyż Niemiec jest szkoleniowcem USA i zdaje się, że nie zamierza zmieniać pracy.
Roberto Martinez - może się da skusić, choć Everton skończył przed nami w tym sezonie.
Gus Poyet - były Kogut i były asystent trenera w Tottenhamie. Teraz w Sunderlandzie imponująca końcówka sezonu pozwoliła mu się utrzymać w lidze
Tu się pojawia ciekawe zestawienie. Pomijam kandydatury Allegriego i Hoddle'a, bo to zbyt duży poziom absurdu:
http://whatculture.com/sport/spurs-new-manager-10-replacements-tim-sherwood.php/2