Forum dyskusyjne
13 czerwca 2014, 00:55 [cytuj]
jak dla mnie Paulinho na + i to zdecydowanie, szkoda, że nie strzelił bramki bo była okazja. A tak poza tym to szkoda Chorwatów bo cięzko nazwać ich gorszym zespołem w tym pojedynku

fajnie grali!
jak dla mnie Paulinho na + i to zdecydowanie, szkoda, że nie strzelił bramki bo była okazja. A tak poza tym to szkoda Chorwatów bo cięzko nazwać ich gorszym zespołem w tym pojedynku :) fajnie grali!
13 czerwca 2014, 01:24 [cytuj]
Od pierwszego meczu zaczyna się przepychanie gospodarzy na siłę do finału. Szkoda, że sędzia taką debilną decyzją niszczy piekno futbolu. Sędziował kiedyś w Polsce, więc miał gdzie się uczyć przekręcać mecze
Od pierwszego meczu zaczyna się przepychanie gospodarzy na siłę do finału. Szkoda, że sędzia taką debilną decyzją niszczy piekno futbolu. Sędziował kiedyś w Polsce, więc miał gdzie się uczyć przekręcać mecze ;)
13 czerwca 2014, 01:32 [cytuj]
Po co Di Caprio przyjechał na mundial?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Żeby popatrzeć na Oscara
BA DUM TSSSS
Po co Di Caprio przyjechał na mundial?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Żeby popatrzeć na Oscara
BA DUM TSSSS :rotfl:
13 czerwca 2014, 05:54 [cytuj]
Weźcie jeszcze pod uwagę, że Paulinho - którego, od razu mówię, lubię - popełnił błąd przy bramce Chorwacji, w dodatku zszedł z boiska jako pierwszy. Nie grał katastrofalnie, ale miewał już lepsze mecze w kadrze.
Weźcie jeszcze pod uwagę, że Paulinho - którego, od razu mówię, lubię - popełnił błąd przy bramce Chorwacji, w dodatku zszedł z boiska jako pierwszy. Nie grał katastrofalnie, ale miewał już lepsze mecze w kadrze
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
13 czerwca 2014, 11:14 [cytuj]
Ladny mecz na otwarcie ale do cholery - Brazylia naprawde nie potrzebuje przepychania na sile. Powiem wiecej - mysle, ze wyszedlby im na dobre zimny prysznic na otwarcie w postaci remisu.
A sedzia, jesli nie bylo zadnego spisku, po takim numerze powinien popelnic honorowe seppuku.
Chorwacja bardzo ladnie, boje sie tylko, czy tym meczem nie wyprztykali sie nadmiernie z sily i energii. Zwlaszcza, ze zagraja w Manaus z Kamerunem, ktoremu takie warunki beda na pewno mniej przeszkadzac niz Europejczykom.
Pierwszy raz mialem okazje popatrzec na gre Neymara (pilke w wykonaniu druzyn nieangielskich ostatnio ogladalem chyba na Euro 2012

), no i trzeba przyznac ze niezly z niego kozak. A ten Hulk wyglada jak ruski czolg i pod tym wzgledem na pewno pasuje do Zenitu.
Kurcze, jest goal line technology, jest ten spray (genialne w swej prostocie - cos takiego powinno bylo byc wprowadzone lata temu), ale dopoki na mistrzostwach beda sedziowac arbitrzy z kontynentow pilkarskiego trzeciego swiata, dopoty beda takie kwiatki jak wczoraj. Nie mowie oczywiscie o poziomie sportowym krajow z Azji czy Afryki, ale o braku doswiadczenia w sedziowaniu powaznych zawodow w stylu Champions League czy puchary poludniowoamerykanskie.
Ladny mecz na otwarcie ale do cholery - Brazylia naprawde nie potrzebuje przepychania na sile. Powiem wiecej - mysle, ze wyszedlby im na dobre zimny prysznic na otwarcie w postaci remisu.
A sedzia, jesli nie bylo zadnego spisku, po takim numerze powinien popelnic honorowe seppuku.
Chorwacja bardzo ladnie, boje sie tylko, czy tym meczem nie wyprztykali sie nadmiernie z sily i energii. Zwlaszcza, ze zagraja w Manaus z Kamerunem, ktoremu takie warunki beda na pewno mniej przeszkadzac niz Europejczykom.
Pierwszy raz mialem okazje popatrzec na gre Neymara (pilke w wykonaniu druzyn nieangielskich ostatnio ogladalem chyba na Euro 2012 :rotfl: ), no i trzeba przyznac ze niezly z niego kozak. A ten Hulk wyglada jak ruski czolg i pod tym wzgledem na pewno pasuje do Zenitu.
Kurcze, jest goal line technology, jest ten spray (genialne w swej prostocie - cos takiego powinno bylo byc wprowadzone lata temu), ale dopoki na mistrzostwach beda sedziowac arbitrzy z kontynentow pilkarskiego trzeciego swiata, dopoty beda takie kwiatki jak wczoraj. Nie mowie oczywiscie o poziomie sportowym krajow z Azji czy Afryki, ale o braku doswiadczenia w sedziowaniu powaznych zawodow w stylu Champions League czy puchary poludniowoamerykanskie
13 czerwca 2014, 11:29 [cytuj]
Przy tej bramce Oscara na 3:1 też mi się wydaje, że był faul. Skoro gwizdnął też wątpliwy, jak dla mnie faul na Julio Cesarze to tu też powinien gwizdnąć.
Do tego co Skolari wkurwiał

Co mocniejsze wejścia Chorwatów, gość już z pyskiem do sędziego leciał
Przy tej bramce Oscara na 3:1 też mi się wydaje, że był faul. Skoro gwizdnął też wątpliwy, jak dla mnie faul na Julio Cesarze to tu też powinien gwizdnąć.
Do tego co Skolari wkurwiał :D Co mocniejsze wejścia Chorwatów, gość już z pyskiem do sędziego leciał :D
13 czerwca 2014, 11:56 [cytuj]
davka11 powiedział/a:
Do tego co Skolari wkurwiał

Co mocniejsze wejścia Chorwatów, gość już z pyskiem do sędziego leciał

ten karny to przesada, a przy bramce oscara, to faulowali chyba modrica jak mu zabierali piłke
tak ze sedziowie wczoraj słabiutko i to nie tylko te 2 sytuacje
ten karny to przesada, a przy bramce oscara, to faulowali chyba modrica jak mu zabierali piłke
tak ze sedziowie wczoraj słabiutko i to nie tylko te 2 sytuacje
13 czerwca 2014, 12:41 [cytuj]
Ogólnie wygrała ekipa dużo lepsza. Chorwaci tak naprawdę to nie zagrozili. Mecz im się ułożył, ale nie wykorzystali tego faktu. Jak dla mnie 1 i 3 bramkę może sobie PletiKLOPSa zapisać. Jakiś taki anemiczny był przy tych interwencjach. Karny mu się prawie udało, chociaż jakby obronił, to nie zdziwłbym się jakby jeszcze raz nakazali wykonać - wyjechał do przodu zdecydowanie za bardzo. Ogólnie sędziowie jacyś tacy dziwni. Karny z kapelusza, czasem jakieś pierdoły odgwizdane, a czasem ewidentne wejścia nie karane. Klucz geograficzny znowu się zaczyna "sprawdzać". Nawet ładnie się to oglądało, ale ogólnie mecz bez historii.
Ogólnie wygrała ekipa dużo lepsza. Chorwaci tak naprawdę to nie zagrozili. Mecz im się ułożył, ale nie wykorzystali tego faktu. Jak dla mnie 1 i 3 bramkę może sobie PletiKLOPSa zapisać. Jakiś taki anemiczny był przy tych interwencjach. Karny mu się prawie udało, chociaż jakby obronił, to nie zdziwłbym się jakby jeszcze raz nakazali wykonać - wyjechał do przodu zdecydowanie za bardzo. Ogólnie sędziowie jacyś tacy dziwni. Karny z kapelusza, czasem jakieś pierdoły odgwizdane, a czasem ewidentne wejścia nie karane. Klucz geograficzny znowu się zaczyna "sprawdzać". Nawet ładnie się to oglądało, ale ogólnie mecz bez historii
Kogucie życie!
13 czerwca 2014, 12:49 [cytuj]
halabala powiedział/a:
Kurcze, jest goal line technology, jest ten spray (genialne w swej prostocie - cos takiego powinno bylo byc wprowadzone lata temu), ale dopoki na mistrzostwach beda sedziowac arbitrzy z kontynentow pilkarskiego trzeciego swiata, dopoty beda takie kwiatki jak wczoraj. Nie mowie oczywiscie o poziomie sportowym krajow z Azji czy Afryki, ale o braku doswiadczenia w sedziowaniu powaznych zawodow w stylu Champions League czy puchary poludniowoamerykanskie
Powinni wprowadzić po prostu powtórki telewizyjne przynajmniej na tak ważnych turniejach jak MŚ, gdzie w dodatku każdy mecz jest na wagę złota.
Nie mam pojęcia czemu oni wcześniej te wynalazki muszą testować po kilkanaście razy kiedy na pierwszy rzut oka widać, że to działa świetnie(ten spray już był kilka lat temu na jakimś młodzieżowym turnieju użyty).
Powinni wprowadzić po prostu powtórki telewizyjne przynajmniej na tak ważnych turniejach jak MŚ, gdzie w dodatku każdy mecz jest na wagę złota.
Nie mam pojęcia czemu oni wcześniej te wynalazki muszą testować po kilkanaście razy kiedy na pierwszy rzut oka widać, że to działa świetnie(ten spray już był kilka lat temu na jakimś młodzieżowym turnieju użyty)
LMAO
13 czerwca 2014, 12:54 [cytuj]
O sędziowaniu w wczorajszym meczu nie ma nawet co gadać,szczególnie że można się było tego spodziewać przed spotkaniem ,nawet na tvp przed meczem bylo o tym mowa.
Ludzie mogą sobie mówić ,ale dla mnie to jest najsłabsza Brazylia za mojego życia na mundialu, tylko że gra u siebie i będzie ciągnięta za uszy w razie potrzeby.Co mnie martwi szczególnie, bo najprawdopodobniej Chile trzeci raz za mojego kibicowania po wyjsciu z grupy trafi na Brazylię ,z którą nawet w normalnych okolicznościach grać nie potrafią.Gorszego losowania dostać nie mogli ,zwłaszcza że już 4 lata temu byli bardzo mocni i mogli wygrać prawie z każdym ,a teraz są teoretycznie jeszcze mocniejsi ,chociaż problemy w ataku znów śą, bo historia lubi się powtarzać.
temat naymanra przemilczę..ale w 2oktorejs minucie pokazal jak jest gotowy na presje i powinien z hukiem wyleciec z boiska.
Chorwatów szczególnie szkoda ze względu na byłych Kogutów.Oni chyba są najbardziej niedocenianą europejską drużyną, malo kto pamieta ,że Euro 2012 mogli spokojnie nawet wygrać ,bo gdyby nie sędzia to wyrzuciliby Hiszpanow w fazie grupowej.
Ja pretensje mam do Kovaca za wystawienie tego srodka pomocy(zbedny Kovacic,brak defpoma) ,takie coś z Brazylią na ich terenie??! taki wielbłąd w tak waznym spotkaniu? Zauważyłem ,że to teraz coraz częstsze wśród młodych trenerow taki brak elastyczności albo raczej negatywna upartość, żeby coś swojego probowac udowodnic za wszelką cenę czy coś w tym guscie. Np AVB ktory nie był/jest wcale zlym trenerem tylko wlasnie na tym najbardziej się u nas przejechał.Ale jak przyklad idzie z samej gory...
Na pocieszenie Spursi w NBA sa o krok od mistrza
O sędziowaniu w wczorajszym meczu nie ma nawet co gadać,szczególnie że można się było tego spodziewać przed spotkaniem ,nawet na tvp przed meczem bylo o tym mowa.
Ludzie mogą sobie mówić ,ale dla mnie to jest najsłabsza Brazylia za mojego życia na mundialu, tylko że gra u siebie i będzie ciągnięta za uszy w razie potrzeby.Co mnie martwi szczególnie, bo najprawdopodobniej Chile trzeci raz za mojego kibicowania po wyjsciu z grupy trafi na Brazylię ,z którą nawet w normalnych okolicznościach grać nie potrafią.Gorszego losowania dostać nie mogli ,zwłaszcza że już 4 lata temu byli bardzo mocni i mogli wygrać prawie z każdym ,a teraz są teoretycznie jeszcze mocniejsi ,chociaż problemy w ataku znów śą, bo historia lubi się powtarzać.
temat naymanra przemilczę..ale w 2oktorejs minucie pokazal jak jest gotowy na presje i powinien z hukiem wyleciec z boiska.
Chorwatów szczególnie szkoda ze względu na byłych Kogutów.Oni chyba są najbardziej niedocenianą europejską drużyną, malo kto pamieta ,że Euro 2012 mogli spokojnie nawet wygrać ,bo gdyby nie sędzia to wyrzuciliby Hiszpanow w fazie grupowej.
Ja pretensje mam do Kovaca za wystawienie tego srodka pomocy(zbedny Kovacic,brak defpoma) ,takie coś z Brazylią na ich terenie??! taki wielbłąd w tak waznym spotkaniu? Zauważyłem ,że to teraz coraz częstsze wśród młodych trenerow taki brak elastyczności albo raczej negatywna upartość, żeby coś swojego probowac udowodnic za wszelką cenę czy coś w tym guscie. Np AVB ktory nie był/jest wcale zlym trenerem tylko wlasnie na tym najbardziej się u nas przejechał.Ale jak przyklad idzie z samej gory...
Na pocieszenie Spursi w NBA sa o krok od mistrza:ok:
13 czerwca 2014, 13:20 [cytuj]
od razu przypomina się world cup 2002
http://www.youtube.com/watch?v=ZPd8YmFcvtQ do dziś mam w głowie jak Włosi zostali wtedy oszukani
od razu przypomina się world cup 2002 http://www.youtube.com/watch?v=ZPd8YmFcvtQ
do dziś mam w głowie jak Włosi zostali wtedy oszukani
13 czerwca 2014, 18:21 [cytuj]
jestem zniesmaczony tym wczorajszym meczem - Brazylia gra u siebie, ma tysiące kibiców na stadionie i na dodatek pomaga im sędzia
jestem zniesmaczony tym wczorajszym meczem - Brazylia gra u siebie, ma tysiące kibiców na stadionie i na dodatek pomaga im sędzia :blee:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
13 czerwca 2014, 18:23 [cytuj]
Ekotto - co pojechał po flance
Ekotto - co pojechał po flance :brawo:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
13 czerwca 2014, 18:23 [cytuj]
Ekotto co za akcja!
Ekotto co za akcja!
13 czerwca 2014, 18:27 [cytuj]
Nie taki słaby ten Ekotto jak go co niektórzy malują. Komentator mnie rozjebał Masu-Ekotto :-)
Nie taki słaby ten Ekotto jak go co niektórzy malują. Komentator mnie rozjebał Masu-Ekotto :-)
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
13 czerwca 2014, 18:32 [cytuj]
Skąd oni biorą tych sędziów?
Skąd oni biorą tych sędziów?
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
13 czerwca 2014, 18:33 [cytuj]
Żenada, po prostu żenada.
Żenada, po prostu żenada
13 czerwca 2014, 18:33 [cytuj]
ekotto moim zdaniem by sie nam przydal :-) Kolejne dwa bledy sedziego i pokrzywdzony Meksyk... Powinni wprowadzic te powtorki :-X
ekotto moim zdaniem by sie nam przydal :-) Kolejne dwa bledy sedziego i pokrzywdzony Meksyk... Powinni wprowadzic te powtorki :-X
13 czerwca 2014, 18:35 [cytuj]
Sędziowanie na tych MŚ to jakaś parodia. Zaraz przestanę to gówno oglądać.
Sędziowanie na tych MŚ to jakaś parodia. Zaraz przestanę to gówno oglądać. :zly:
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
13 czerwca 2014, 18:37 [cytuj]
Nikogo nie trzeba na LO szukać

co BAE gra to poezja. Nie tylko w defensywie
Nikogo nie trzeba na LO szukać :pies: co BAE gra to poezja. Nie tylko w defensywie :brawo: