Forum dyskusyjne
1 stycznia 2015, 21:03 [cytuj]
szalony mecz (pewnie gdyby Fazio znow

nie odjebal przy 4-1 mogloby sie zrobic troche spokojnie). Podobno drużynę buduje się od tyłu ,widocznie probujemy udowodnic ,ze mozna calkiem inaczej

,ale nasza gra w obronie wciaz wola o pomste do nieba i nad tym trzeba cwiczyc ,cwiczyc i chyba jednak stoper by sie przydal ,bo tak to trzeba by wyliczanke robic na kogo wypadnie z Fazio, Kaboula , Chirichesa i Diera(kazdy chodzaca bomba).
Kane super Kane poprostu brak slow ,w te kilka miesiecy zrobil chyba wiekszy progres od Lewego w Borussi i nadal nie chce się zatrzymywać, trzeba skasowac wszelakie kontakty z Realem i innymi biedronkami
szalony mecz (pewnie gdyby Fazio znow:glupek: nie odjebal przy 4-1 mogloby sie zrobic troche spokojnie). Podobno drużynę buduje się od tyłu ,widocznie probujemy udowodnic ,ze mozna calkiem inaczej;) ,ale nasza gra w obronie wciaz wola o pomste do nieba i nad tym trzeba cwiczyc ,cwiczyc i chyba jednak stoper by sie przydal ,bo tak to trzeba by wyliczanke robic na kogo wypadnie z Fazio, Kaboula , Chirichesa i Diera(kazdy chodzaca bomba).
Kane super Kane poprostu brak slow ,w te kilka miesiecy zrobil chyba wiekszy progres od Lewego w Borussi i nadal nie chce się zatrzymywać, trzeba skasowac wszelakie kontakty z Realem i innymi biedronkami:D
1 stycznia 2015, 21:14 [cytuj]
Absolutnie wspaniały mecz. Nie z punktu widzenia taktyki może, bo obrona była na styl sera szwajcarskiego, ale od strony emocji i ofensywnego futbolu. Trzeba oddać cesarzowi co cesarskie, królowi co królewskie i szacunek formacji ofensywnej Chelsea.
Piękna współpraca pomiędzy Eriksenem, Chadlim i Hurrikanem, po prostu wzorowa
A co do tych strat w obronie... hm... Nie winiłbym tylko Fazio, Kaboula, Super Jana itd. To oczywiście wina tego, który traci piłkę, że ją traci, ale często jest tak, że nie ma komu podać. Może mają zakaz kopania na oślep, czy coś. Chodzi jednak o to, że gdy Kaboul/Fazio zaczynają dryblować, lukę po nich powinien natychmiast wypełniać Bentaleb/Dembele/Capue. Albo może powinien ich Poch ustawić z trzema obrońcami, przy czym środkowy grałby jak Franz Beckenbauer [obrońca rozgrywający piłkę]?
Chyba najlepszy mecz Spurs od bardzo dawna.
Absolutnie wspaniały mecz. Nie z punktu widzenia taktyki może, bo obrona była na styl sera szwajcarskiego, ale od strony emocji i ofensywnego futbolu. Trzeba oddać cesarzowi co cesarskie, królowi co królewskie i szacunek formacji ofensywnej Chelsea.
Piękna współpraca pomiędzy Eriksenem, Chadlim i Hurrikanem, po prostu wzorowa :D
A co do tych strat w obronie... hm... Nie winiłbym tylko Fazio, Kaboula, Super Jana itd. To oczywiście wina tego, który traci piłkę, że ją traci, ale często jest tak, że nie ma komu podać. Może mają zakaz kopania na oślep, czy coś. Chodzi jednak o to, że gdy Kaboul/Fazio zaczynają dryblować, lukę po nich powinien natychmiast wypełniać Bentaleb/Dembele/Capue. Albo może powinien ich Poch ustawić z trzema obrońcami, przy czym środkowy grałby jak Franz Beckenbauer [obrońca rozgrywający piłkę]? :D
Chyba najlepszy mecz Spurs od bardzo dawna. :D
1 stycznia 2015, 21:24 [cytuj]
Mecz pełen skrajnych emocji, ale przecież za to kochamy Premier League ...
w ofensywie i drugiej linii wyglądamy coraz lepiej, aczkolwiek gołym okiem widać, że naszym najsłabszym punktem z przodu jest prawa strona. Lennon chyba żegna się z klubem, Lamela ... zawodzi, dlatego w składzie jest Townsend, który ... no cóż, stać nas na coś więcej. W tym miejscu muszę również odszczekać wszystko to, co mówiłem negatywnego ws. Bentaleba - ależ ten chłopak się rozwija ...
Pomijając ten jeden błąd Fazio mi się dziś podobał, wygrał kilka bardzo ważnych górnych piłek i dobrze się ustawiał, nie wiem tylko skąd u niego te skłonności do "nietypowych" zachowań.
Rose ... ja wiem, że zwycięzców się nie sądzi, zwłaszcza tych strzelających bramki, ale moim zdaniem jest po prostu za słaby. Karygodne zachowanie przed pierwszą bramką, często spóźniony ... po czasie się ogarnął i zaczął grać lepiej, aczkolwiek to nie może przesłonić całego obrazu słabego (imho) zawodnika. Jestem na nie.
Niemniej jednak cieszmy się dzisiejszym dniem, bo rzadko mamy taką okazję
COYS!
Mecz pełen skrajnych emocji, ale przecież za to kochamy Premier League ...
w ofensywie i drugiej linii wyglądamy coraz lepiej, aczkolwiek gołym okiem widać, że naszym najsłabszym punktem z przodu jest prawa strona. Lennon chyba żegna się z klubem, Lamela ... zawodzi, dlatego w składzie jest Townsend, który ... no cóż, stać nas na coś więcej. W tym miejscu muszę również odszczekać wszystko to, co mówiłem negatywnego ws. Bentaleba - ależ ten chłopak się rozwija ...
Pomijając ten jeden błąd Fazio mi się dziś podobał, wygrał kilka bardzo ważnych górnych piłek i dobrze się ustawiał, nie wiem tylko skąd u niego te skłonności do "nietypowych" zachowań.
Rose ... ja wiem, że zwycięzców się nie sądzi, zwłaszcza tych strzelających bramki, ale moim zdaniem jest po prostu za słaby. Karygodne zachowanie przed pierwszą bramką, często spóźniony ... po czasie się ogarnął i zaczął grać lepiej, aczkolwiek to nie może przesłonić całego obrazu słabego (imho) zawodnika. Jestem na nie.
Niemniej jednak cieszmy się dzisiejszym dniem, bo rzadko mamy taką okazję :)
COYS!
1 stycznia 2015, 21:32 [cytuj]
Dziś widziałem Dembele z pierwszego sezonu, szkoda Masona ale życie nie znosi próżni i mam nadzieję że Belg w końcu złapie odpowiedni rytm meczowy bo w formie daje naprawdę sporo drugiej linii.
Kane - nic dodać nic ując, po prostu klasa. Fajnie też zagrali Chadli z Eriksenem, te przyspieszenia i klepki były dziś zabójcze.
Fazio żeby nie ta głupia strata zaliczyłby naprawdę przyzwoity występ - nie popisał się jeszcze tylko przy tej akcji Ramiresa z bodajże 85 minuty, a tak czyścił. A jednak to niemu zawdzięczaliśmy całą nerwówkę - dobrze że czerwieni tam nie wyłapał.
Dziś widziałem Dembele z pierwszego sezonu, szkoda Masona ale życie nie znosi próżni i mam nadzieję że Belg w końcu złapie odpowiedni rytm meczowy bo w formie daje naprawdę sporo drugiej linii.
Kane - nic dodać nic ując, po prostu klasa. Fajnie też zagrali Chadli z Eriksenem, te przyspieszenia i klepki były dziś zabójcze.
Fazio żeby nie ta głupia strata zaliczyłby naprawdę przyzwoity występ - nie popisał się jeszcze tylko przy tej akcji Ramiresa z bodajże 85 minuty, a tak czyścił. A jednak to niemu zawdzięczaliśmy całą nerwówkę - dobrze że czerwieni tam nie wyłapał
1 stycznia 2015, 21:35 [cytuj]
Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się tak dobrej gry moich Kogutów i delikatnie mówiąc jestem w szoku!;-)
Harry Kane jest rewelacyjny, wprost wszystko mu wychodzi - ma technikę, ciąg na bramkę, dobrze się zastawia, walczy o każdą piłkę jak lew. Jeśli utrzyma to tempo rozwoju, to będzie najgorętszym towarem na rynku transferowym w wakacje.
To, że Kane czy Eriksen mają papiery na wielkie granie było widać już w poprzednich meczach, ale dziś najlepszy mecz od transferu zagrał Chadli;-) Kto by pomyślał, że on może tak dobrze grać?;-P Wydawało mi się, że on pewnego poziomu nie przeskoczy, a tu taki zonk! ;-) No i na deser ten Bentaleb - wprost wierzyć się nie chce, że on ma dopiero 19 lat.
Oczywiście nie ustrzegliśmy się kilku prostych błędów w obronie, ale ta siła rażenia z przodu mnie zdumiała. Na plus na pewno dziś Janek, chyba wraca ten stary dobry Verts z pierwszego sezonu?
A jeśli chodzi o Chelsea - widać powoli zmęczenie najbardziej eksploatowanych piłkarzy, nawet chwalony wszem i wobec Matić niczym szczególnym się dziś nie wyróżnił, o stoperach nawet nie wspomnę.
Chelsea nadal pozostaje faworytem do tytułu - wystarczy spojrzeć na terminarz i widać wszystko jak na dłoni. Jedyny w miarę ciężki wyjazd mają na Upton Park, a z resztą czołówki grają u siebie. Man City też wszystkiego wygrywać nie będzie, zwłaszcza patrząc na to ile ciężkich wyjazdów jeszcze im pozostało.
Tottenham na poważnie wkracza do walki o top4, fizycznie prezentujemy się chyba najlepiej w lidze mimo rozegrania największej liczby meczy.
COYS! ;-)
Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się tak dobrej gry moich Kogutów i delikatnie mówiąc jestem w szoku!;-)
Harry Kane jest rewelacyjny, wprost wszystko mu wychodzi - ma technikę, ciąg na bramkę, dobrze się zastawia, walczy o każdą piłkę jak lew. Jeśli utrzyma to tempo rozwoju, to będzie najgorętszym towarem na rynku transferowym w wakacje.
To, że Kane czy Eriksen mają papiery na wielkie granie było widać już w poprzednich meczach, ale dziś najlepszy mecz od transferu zagrał Chadli;-) Kto by pomyślał, że on może tak dobrze grać?;-P Wydawało mi się, że on pewnego poziomu nie przeskoczy, a tu taki zonk! ;-) No i na deser ten Bentaleb - wprost wierzyć się nie chce, że on ma dopiero 19 lat.
Oczywiście nie ustrzegliśmy się kilku prostych błędów w obronie, ale ta siła rażenia z przodu mnie zdumiała. Na plus na pewno dziś Janek, chyba wraca ten stary dobry Verts z pierwszego sezonu?
A jeśli chodzi o Chelsea - widać powoli zmęczenie najbardziej eksploatowanych piłkarzy, nawet chwalony wszem i wobec Matić niczym szczególnym się dziś nie wyróżnił, o stoperach nawet nie wspomnę.
Chelsea nadal pozostaje faworytem do tytułu - wystarczy spojrzeć na terminarz i widać wszystko jak na dłoni. Jedyny w miarę ciężki wyjazd mają na Upton Park, a z resztą czołówki grają u siebie. Man City też wszystkiego wygrywać nie będzie, zwłaszcza patrząc na to ile ciężkich wyjazdów jeszcze im pozostało.
Tottenham na poważnie wkracza do walki o top4, fizycznie prezentujemy się chyba najlepiej w lidze mimo rozegrania największej liczby meczy.
COYS! ;-)
1 stycznia 2015, 21:55 [cytuj]
Właśnie obejrzałem nagranie z konferencji Mourinho. Hazard przyznał mu, że nie było faulu Fazio w tej sytuacji.
Oczywiście Pan Twarowski (który dziś był wyjątkowo stronniczy) był absolutnie pewien, że rzut karny i czerwona kartka się należały. Baa, mało tego, sam potem na antenie przyznał, że dostał SMS o treści: "Fazio najpierw trafił w piłkę", a mimo to nadal się upierał przy swoim mówiąc "tak Fazio najpierw trafił w piłkę, ale potem w nogi Hazarda więc faul był". Hmm... Ręce mi opadły.
Albo ten jego wywód z pierwszej połowy na temat jaki to zły i niedobry jest Jan Vertonghen, którego no nie da się lubić!
Nie wiem co się stało z panem Andrzejem, może zbyt mocno dał w noc sylwestrową w palnik?
Właśnie obejrzałem nagranie z konferencji Mourinho. Hazard przyznał mu, że nie było faulu Fazio w tej sytuacji.
Oczywiście Pan Twarowski (który dziś był wyjątkowo stronniczy) był absolutnie pewien, że rzut karny i czerwona kartka się należały. Baa, mało tego, sam potem na antenie przyznał, że dostał SMS o treści: "Fazio najpierw trafił w piłkę", a mimo to nadal się upierał przy swoim mówiąc "tak Fazio najpierw trafił w piłkę, ale potem w nogi Hazarda więc faul był". Hmm... Ręce mi opadły.
Albo ten jego wywód z pierwszej połowy na temat jaki to zły i niedobry jest Jan Vertonghen, którego no nie da się lubić!
Nie wiem co się stało z panem Andrzejem, może zbyt mocno dał w noc sylwestrową w palnik?
1 stycznia 2015, 23:04 [cytuj]
No, mnie ten komentarz Twarowskiego wkurwił strasznie. Był bardziej stronniczy niż TVP podczas meczy BvB. To samo podczas meczu z United kiedy Hugo wyciągnał 100% Falcao nogami a ktorys z tych ekspertów zaczał narzekać, że "za późno wyszedł z bramki". Gdyby Szczojtkowi coś takiego wyszło to by musieli ich musiała inna para komentatorów zmienić.
No, mnie ten komentarz Twarowskiego wkurwił strasznie. Był bardziej stronniczy niż TVP podczas meczy BvB. To samo podczas meczu z United kiedy Hugo wyciągnał 100% Falcao nogami a ktorys z tych ekspertów zaczał narzekać, że "za późno wyszedł z bramki". Gdyby Szczojtkowi coś takiego wyszło to by musieli ich musiała inna para komentatorów zmienić
1 stycznia 2015, 23:19 [cytuj]
Fakt, debil jakich mało. Całą pierwszą połowę jechał po Vertonghenie i robił z niego boiskowego Rambo a przez większość drugiej pierdolił jak potłuczony o czerwonej kartce dla Fazio i o karnym, i chociaż miał multum powtórek tej sytuacji z każdej możliwej chyba strony to i tak został przy swoim zdaniu. Wiecie czyim jest kibicem? Kiedyś coś ktoś pisał ale zapomniałem.
Fakt, debil jakich mało. Całą pierwszą połowę jechał po Vertonghenie i robił z niego boiskowego Rambo a przez większość drugiej pierdolił jak potłuczony o czerwonej kartce dla Fazio i o karnym, i chociaż miał multum powtórek tej sytuacji z każdej możliwej chyba strony to i tak został przy swoim zdaniu. Wiecie czyim jest kibicem? Kiedyś coś ktoś pisał ale zapomniałem
1 stycznia 2015, 23:19 [cytuj]
czy ktos wie gdzie obejrzec mozna w Polsce na necie
Match of the Day?
czy ktos wie gdzie obejrzec mozna w Polsce na necie
Match of the Day?
1 stycznia 2015, 23:24 [cytuj]
Panowie rozumiem zdenerwowanie

ale już nie istnieje taki zapis, że jeśli zawodnik broniący najpierw trafi w piłkę, a później w nogi to nie ma faulu

jeśli sędzia stwierdzi, że było to zagranie niebezpieczne i jego zdaniem było to przekroczenie przepisów może odgwizdać faul i na wydziale dyscypliny się z tego wytłumaczy. Nastąpiło kilka zmian w kwestii sędziowania oraz przepisów, teraz sędziowie mają większe pole manewru i bardzo dużo zależy od ich interpretacji.
Panowie rozumiem zdenerwowanie :) ale już nie istnieje taki zapis, że jeśli zawodnik broniący najpierw trafi w piłkę, a później w nogi to nie ma faulu :) jeśli sędzia stwierdzi, że było to zagranie niebezpieczne i jego zdaniem było to przekroczenie przepisów może odgwizdać faul i na wydziale dyscypliny się z tego wytłumaczy. Nastąpiło kilka zmian w kwestii sędziowania oraz przepisów, teraz sędziowie mają większe pole manewru i bardzo dużo zależy od ich interpretacji
1 stycznia 2015, 23:37 [cytuj]
W każdym razie sędzia wybroni się z tej decyzji. Wyliczanka też nie ma większego sensu, bo sędzia powinien na kopach wyjebać z boiska Cahilla. Oby tym panem zajęła się FA, będę rozczarowany jeśli nie dostanie paru meczów zawieszenia. Nawet idiotyczny błąd Fazio mnie tak nie zdenerwował w tym meczu jak ten kretyn.
W każdym razie sędzia wybroni się z tej decyzji. Wyliczanka też nie ma większego sensu, bo sędzia powinien na kopach wyjebać z boiska Cahilla. Oby tym panem zajęła się FA, będę rozczarowany jeśli nie dostanie paru meczów zawieszenia. Nawet idiotyczny błąd Fazio mnie tak nie zdenerwował w tym meczu jak ten kretyn
1 stycznia 2015, 23:48 [cytuj]
SebastianAlex powiedział/a:
Panowie rozumiem zdenerwowanie

ale już nie istnieje taki zapis, że jeśli zawodnik broniący najpierw trafi w piłkę, a później w nogi to nie ma faulu

jeśli sędzia stwierdzi, że było to zagranie niebezpieczne i jego zdaniem było to przekroczenie przepisów może odgwizdać faul i na wydziale dyscypliny się z tego wytłumaczy. Nastąpiło kilka zmian w kwestii sędziowania oraz przepisów, teraz sędziowie mają większe pole manewru i bardzo dużo zależy od ich interpretacji
To wszystko sprowadza się to do tego, ze ta dyskusja jest bezsensu. Fazio trafił przede wszystkim w piłkę, co w znaczącym stopniu utrudnia kontynuowanie akcji sam na sam Hazardowi (brak czerwonej). Nadmierna ostrość też tu nie występuję, bo nie jest to jakiś groźny faul dla rywala.
To wszystko sprowadza się to do tego, ze ta dyskusja jest bezsensu. Fazio trafił przede wszystkim w piłkę, co w znaczącym stopniu utrudnia kontynuowanie akcji sam na sam Hazardowi (brak czerwonej). Nadmierna ostrość też tu nie występuję, bo nie jest to jakiś groźny faul dla rywala
2 stycznia 2015, 00:02 [cytuj]
Moje odczucia dotyczące dzisiejszego dnia opisane na nowo utworzonym przeze mnie blogu
www.dziennik-koguta.pl Mile widziane odwiedziny, komentarze, sugestie a nawet krytyka autora
Moje odczucia dotyczące dzisiejszego dnia opisane na nowo utworzonym przeze mnie blogu www.dziennik-koguta.pl
Mile widziane odwiedziny, komentarze, sugestie a nawet krytyka autora:)
2 stycznia 2015, 02:00 [cytuj]
Ja bym się jednak skłaniał ku radosnemu przeżywaniu tego spotkania. W końcu zwyciężyliśmy w meczu określanym, jako (do tej pory) mecz sezonu (i nawet kilkunastominutowa tyrada komentatorów C+ nt. brutalności Janka nie pozbawi nas tej radości). Poza Harrym, który rozwija się niesamowicie, trzeba pochwalić Chadliego, który dziś był zaskakująco dynamiczny. Obronie proponowałbym też trochę odpuścić - było parę momentów dekoncentracji, ale też sporo dobrych interwencji (wolę Davisa na lewej, ale trzeba przyznać, że nie dobiegłby do piłki po słupku Chadliego).
Ja bym się jednak skłaniał ku radosnemu przeżywaniu tego spotkania. W końcu zwyciężyliśmy w meczu określanym, jako (do tej pory) mecz sezonu (i nawet kilkunastominutowa tyrada komentatorów C+ nt. brutalności Janka nie pozbawi nas tej radości). Poza Harrym, który rozwija się niesamowicie, trzeba pochwalić Chadliego, który dziś był zaskakująco dynamiczny. Obronie proponowałbym też trochę odpuścić - było parę momentów dekoncentracji, ale też sporo dobrych interwencji (wolę Davisa na lewej, ale trzeba przyznać, że nie dobiegłby do piłki po słupku Chadliego)
2 stycznia 2015, 10:16 [cytuj]
a to takie za godny polecenia mecz.

heh
http://vlep.pl/wk9rje.jpg
a to takie za godny polecenia mecz. :D hehe http://vlep.pl/wk9rje.jpg
Każdy mecz jest inny. Lecz piłka jest zawsze okrągła.
2 stycznia 2015, 10:39 [cytuj]
Eidur powiedział/a:
Fakt, debil jakich mało. Całą pierwszą połowę jechał po Vertonghenie i robił z niego boiskowego Rambo a przez większość drugiej pierdolił jak potłuczony o czerwonej kartce dla Fazio i o karnym, i chociaż miał multum powtórek tej sytuacji z każdej możliwej chyba strony to i tak został przy swoim zdaniu. Wiecie czyim jest kibicem? Kiedyś coś ktoś pisał ale zapomniałem
Blackburn o ile dobrze pamietam.
Blackburn o ile dobrze pamietam
2 stycznia 2015, 12:48 [cytuj]
O, mowili jaki to agresywny jest SuperJan?

To ciekawe! I czerwona kartka dla Fazio i karny? Hue, hue hue. A mowili cos o czerwie dla Cahilla, jak skopal Harry'ego Kanea pod linia boczna? (pytam, bo nie mialem polskiego komentarza)
Stronniczosc tych durniow (wybaczcie obelge, ale z tego co czytam, to pan twarowski [specjalnie z malej litery] nawet nie wie co to faul) razi mnie w oczy zawsze, jak slysze polski komentarz. Szczegolnie przy meczach arsenalu i tottenhamu to slychac.
O, mowili jaki to agresywny jest SuperJan? :D To ciekawe! I czerwona kartka dla Fazio i karny? Hue, hue hue. A mowili cos o czerwie dla Cahilla, jak skopal Harry'ego Kanea pod linia boczna? (pytam, bo nie mialem polskiego komentarza)
Stronniczosc tych durniow (wybaczcie obelge, ale z tego co czytam, to pan twarowski [specjalnie z malej litery] nawet nie wie co to faul) razi mnie w oczy zawsze, jak slysze polski komentarz. Szczegolnie przy meczach arsenalu i tottenhamu to slychac
2 stycznia 2015, 13:02 [cytuj]
Wiecie może skąd pobrać wczorajszy mecz z polskim komentarzem? Dzięki.
Wiecie może skąd pobrać wczorajszy mecz z polskim komentarzem? Dzięki
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
3 stycznia 2015, 11:58 [cytuj]
http://www1.skysports.com/football/news/11661/9629457
Czemu nie jestem zdziwiony? :-)
http://www1.skysports.com/football/news/11661/9629457
Czemu nie jestem zdziwiony? :-)
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
3 stycznia 2015, 12:22 [cytuj]
Jak słyszałem wypowiedzi Mourinho w wywiadzie live, to mówił, że zdążył pogadać z Edenem i powiedział (Hazard), że było czysto. W ogóle nie chciał zbyt wiele mówić o pracy sędziego. Podejrzewam, że dziennikarze na siłę próbowali z niego wyciągnąć następną kontrowersję.
Nie lubię go, ale nie przesadzajmy z tym, jaki to on zły i fe, bo krytykuje pracę sędziego (który w tym meczu, nie oszukujmy się, nie był doskonały [choć na szczęście nie wpłynął na wyniku meczu])
Jak słyszałem wypowiedzi Mourinho w wywiadzie live, to mówił, że zdążył pogadać z Edenem i powiedział (Hazard), że było czysto. W ogóle nie chciał zbyt wiele mówić o pracy sędziego. Podejrzewam, że dziennikarze na siłę próbowali z niego wyciągnąć następną kontrowersję.
Nie lubię go, ale nie przesadzajmy z tym, jaki to on zły i fe, bo krytykuje pracę sędziego (który w tym meczu, nie oszukujmy się, nie był doskonały [choć na szczęście nie wpłynął na wyniku meczu])