o widzę tu taki temat to tu to wciepię. Właśnie byłem u mojej koleżanki na takiej malej posiadówie i miałem tam przyjemność porozmawiać sobie ze scoutem Borussi M. Jest Niemcem, ale korzenie ma polskie i po polsku bardzo dobrze mówił. Ponieważ na scoutingu zupelnie sie nie znam, wiec zagadałem co i jak. Od razu obalił moje myślenie FM-owe na temat scoutów, albo z tego filmu Gol. Inaczej to przeważnie ponoc wygląda. W dzisiejszych czasach dobry scout to taki, który ma tak szerokie znajomosci ze tak naprawde nie musi oglądać żadnych zawodnikow - jeden telefon, drugi telefon i juz na testach ma 5 graczy. Mówił że scout ktory chce jeździć i obserwować sam zawodników na gierkach i sparingach to nie ma szans przebicia. Zagadałem go o FM-a, co sądzi o tym, bo wiem że scouci rózni tworzą tą grę wiec na pewno wie co i jak. Wyśmiał mnie i powiedział, że większość tych rzeczy tam jest dla picu i jeśli ktoś bierze na serio te atrybuty to jest "mega matołem" :P mówi że wszystko jest zrobione dla potrzeb kibiców, ktorzy po prostu uwielbiaja bawić sie tymi cyferkami porownywac itd, a tak naprawde przy kazdym atrybucie wystarczyło by 1,2,3 ( 1- nie umie, 2 - czasem mu sie uda, 3 - opanowane do perfekcji ), nie rozumie jak np w atrybutach technicznych moze byc jeszcze cos takiego jak technika - przeciez wszystko wczesniej co jest, drybling, strzal, podania to sie zalicza do techniki i ze brakuje tylko stopowania ... Miał rycie z tego że nieraz piłkarze mają same 10 z atrybutow technicznych a potem z techniki 15 "paranoja". co tam jeszcze ... aaa powiedział że jak schudne 10 kilo moge wpaść na testy :D i spytał czy znam kogos dobrego bo potrzebują prawego obroncy i bramkarza :D no więc zasugerowałem mu mojego kolege ktory gra w GKS Tychy i Skaja na bramkę. Dałem mu twoj numer telefonu więc bądź czujny :D
o widzę tu taki temat to tu to wciepię. Właśnie byłem u mojej koleżanki na takiej malej posiadówie i miałem tam przyjemność porozmawiać sobie ze scoutem Borussi M. Jest Niemcem, ale korzenie ma polskie i po polsku bardzo dobrze mówił. Ponieważ na scoutingu zupelnie sie nie znam, wiec zagadałem co i jak. Od razu obalił moje myślenie FM-owe na temat scoutów, albo z tego filmu Gol. Inaczej to przeważnie ponoc wygląda. W dzisiejszych czasach dobry scout to taki, który ma tak szerokie znajomosci ze tak naprawde nie musi oglądać żadnych zawodnikow - jeden telefon, drugi telefon i juz na testach ma 5 graczy. Mówił że scout ktory chce jeździć i obserwować sam zawodników na gierkach i sparingach to nie ma szans przebicia. Zagadałem go o FM-a, co sądzi o tym, bo wiem że scouci rózni tworzą tą grę wiec na pewno wie co i jak. Wyśmiał mnie i powiedział, że większość tych rzeczy tam jest dla picu i jeśli ktoś bierze na serio te atrybuty to jest "mega matołem"

mówi że wszystko jest zrobione dla potrzeb kibiców, ktorzy po prostu uwielbiaja bawić sie tymi cyferkami porownywac itd, a tak naprawde przy kazdym atrybucie wystarczyło by 1,2,3 ( 1- nie umie, 2 - czasem mu sie uda, 3 - opanowane do perfekcji ), nie rozumie jak np w atrybutach technicznych moze byc jeszcze cos takiego jak technika - przeciez wszystko wczesniej co jest, drybling, strzal, podania to sie zalicza do techniki i ze brakuje tylko stopowania ... Miał rycie z tego że nieraz piłkarze mają same 10 z atrybutow technicznych a potem z techniki 15 "paranoja". co tam jeszcze ... aaa powiedział że jak schudne 10 kilo moge wpaść na testy

i spytał czy znam kogos dobrego bo potrzebują prawego obroncy i bramkarza

no więc zasugerowałem mu mojego kolege ktory gra w GKS Tychy i Skaja na bramkę. Dałem mu twoj numer telefonu więc bądź czujny